Bakan Kılıç: Tek başına iktidar olmak için çalıştık milletimiz iyi ders verdi


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olmak için çalıştıklarını fakat milletin iyi bir ders verdiğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Samsun'un Vezirköprü İlçesinde Çamlık Park'ta vatandaşlar ile bir araya geldi. Bakan Kılıç burada yaptığı konuşmada koalisyon görüşmeleri ve yaşanan terör olayları konularında şunları söyledi:

'ŞEHİT SAYIMIZ BUGÜN İTİBARİ İLE 16'YA YÜKSELDİ'

"Bizde Ankara'dan yeni geldik devam eden müzakereler var, hükmet kurma ve koalisyon çalışmaları ilgili toplantı, müzakere çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Diğer taraftan 7 Haziran seçimlerinden sonra meydana gelen terör olaylarının cevabı anlamdaki ve Türkiye'nin güvenliği ile akalı olan operasyonlarla ilgili süreç devam ediyor. Üzülerek söylemek gerekir ki şehit sayımız bugün itibari ile 16'ya yükseldi. Bir takım şeyleri iyi anlamamız gerekiyor. Konuşmalar, söylemeler içerisinde bulunuluyor ama, biz her zaman şunu söyledik; çözüm süreci olarak adlandırılan şiddet ve silahla olamaz! Gelinen nokta ortada. Sayın Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği şey ortada. Türkiye Cumhuriyetinin güvenlik güçlerine, vatandaşlarına karşı her hangi bir şekilde silah kullanan ve öldüren ve şehit eden cezasını ve cevabını alır. Bunu farklı bir şekilde anlatmaya da gerek yok."

'HDP SANDIĞA SAYGI GÖSTERMİYOR'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Alman TV'sine yaptığı açıklamayı da değerlendiren Bakan Kılıç, "Eğer yanlış hatırlamıyorsam Biz PKK'nın şiddet eylemlerini hiçbir zaman tasvip etmedik, ama arkalarını dayayanlar da onlardı. Çelişkiler içerisindeler bazı Avrupa'da ki açıklamalarda bu çelişkilerin devamı olarak geliyor ama, genel anlamda baktığınızda bütün Dünya Türkiye'nin bu duruşunu, ortaya koyduğu gücü gayet iyi şekilde anlamış durumda. Milletimizi, devletimizi bu toprakları bize vatan kılanların hukukun hakkını koruyoruz." dedi.

Bakan Kılıç, 7 Haziran seçimlerinden sonra devam eden koalisyon görüşmeleri konusunda ise şunları söyledi: "Yeni bir hükümetin kurulmasına kadar tüm kurumlarımız aynı şekilde devam ediyor. Burada olmamızın sebebi gelecek ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak. Biz her zaman şunu söyledik AK Parti olarak seçimin bittiği gün, yeni seçime hazırlanma sonrasında analizimizi yaparız. Bizim için bu doğal bir süreç. Seçimin ne zaman olacağı belli olmaz ama tek başına iktidar olma sayımız mevcuttu, bugüne kadar şu anda değil vatandaşımız sandıkta söylediğinin bizim başımızın üstünde yeri var. Gördüğüm kadarıyla HDP'nin başını üzerinde yeri yok, onlar sandığa saygı göstermiyorlar.

'BU ÜLKEDE HÜKÜMET BOŞLUĞU YOKTUR. HERKES İŞİNİN BAŞINDA'

AK Parti neden bu seçimden sonuç böyle geldi diye bunun müzakeresini tartışmasını yapıyoruz. Biz Samsun'da 490 oy ile 6. milletvekilimizi çıkartamadık. Önümüzde yapmamız gereken çalışma bunu sebepleri nedir, neden oldu, ileriye yönelik olarak yapacağımız çalışmalara gösterecek. Sorunun bizde oluğunu iyi biliyoruz. Biz kararlılığımızı devam ettiriyoruz. Milletimizin bize sandıkta verdiği cevabı iyi biliyoruz ama, herkesin iyi anlaması lazım. Seçim sonrası yüzde 13 oy alarak büyük başarılar elde ettik diye sevinç çığlığı atanlar, neyin peşinde olduğunu anladılar. Biz yüzde 41 oy aldık bu çok ciddi bir rakam. Temsil kabiliyeti açısından çok ciddi bir rakam. Bu iyi anlaşılması lazım. Bize en yakın iki partinin toplam oyu bizim kadar. Siyasi anlamdaki rekabete bakıldığı zaman bu mesajların çok iyi anlaşılması lazım. Hani diyorlar ya yüzde 41 oy aldınız. Bunu bir küçümseme şeklinde görüyorlar da, bu oy çok ciddi bir oy. Bizim istediğimiz tek başına iktidar olmak. Bunun için çalıştık ama milletimiz bize iyi ders verdi. Bu ülkede hükümet boşluğu yoktur. Herkes işinin başındadır, herkes rahat olsun". dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Kılıç: Tek başına iktidar olmak için çalıştık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER