Bakan Ramazanoğlu: Kadın temsil oranını yeterli görmüyoruz


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, hükümette sadece iki kadın bakan olduğunu belirterek, parlamentodaki kadın temsil oranını yeterli görmediklerini söyledi. Ramazanoğlu, "Ama bu bir talep meselesidir. Bu bir mücadele meselesidir. Kadınlarımızın siyasette de sivil toplum örgütlerinde de iş dünyasında da pes etmeden devam etmelerini istiyoruz." dedi.

Ankara Sanayi Odası'nın koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ankara Kadın Girişimciler Kurulu 2015 yılı 2. Olağan Genel Kurul toplantısı Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da katıldı.

Bakan Ramazanoğlu, hükümette sadece iki kadın bakan olduğunu belirterek, parlamentodaki kadın temsil oranın yeterli görmediklerini kaydetti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "2004 yılında kadının iş gücüne katılma oranı yüzde 23 civarındayken 7 puanlık bir artışla 2014 yıl sonu itibariyle yüzde 30'lar civarına yükselmiştir. Büyüyen ve gelişen Türkiye'de mutlaka lider kadın girişimcilerimizin sayısı artmalıdır. Girişimcilik konusunda kadınlara yönelik her türlü desteği vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Siyasetin içerisinde AK Parti'nin kuruluşundan itibaren bu konuda mücadele ettik. Evet hem siyasetin içerisinden kadınlara alan açtık. Bugün hükümetimizde iki kadın bakanımız var. Parlamentodaki kadın temsil oranını tabi ki yeterli görmüyoruz. Ama bu bir talep meselesidir. Bu bir mücadele meselesidir. Kadınlarımızın siyasette de sivil toplum örgütlerinde de iş dünyasında da pes etmeden devam etmelerini istiyoruz. Özellikle siyasette kadınlar için en büyük tehlike belli bir süre mücadele ettikten sonra yorulup sabırsızlık gösterip pes etmeleridir. Erkekler kendi aralarında daha sabırlı ve işbirlikçiler kadınlar biraz daha kendi aralarında yarışmacılar oda kadınları biraz daha yoruyor. Kadınlara sesleniyorum kendi aramızda yarışmayalım dayanışalım ve daha çok mesafe alalım." diye konuştu.

ÇEVRE BAKANI: 2023 YILINDA İKİ İŞ VERENDEN BİRİNİN KADIN OLMASINI ARZU EDİYORUM

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ise kadın istihdam oranların gelişmiş ülkelere göre düşük olduğunu ifade etti. Bakan Sarı, "Dünya'nın gelişmiş ülkelerinde kadın istihdam oranı yüzde 60'lar civarındadır. Ülkemizde maalesef bu oran istenilen düzeyde değil. Kadın işgücüne katılım oranı 2004'te yüzde 23.3 iken 2014 yüzde 30.8' yükseldi. Ancak bu oranlar da yeterli değildir. Gerek ekonomimiz için gerekse kadınlarımız için acilen sayımızı arttırmamız gerekmektedir. Cumhuriyetimizin 100. yılında iki işverenden birinin kadın olmasını bir kadın bakan olarak arzu etmekteyim." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Ramazanoğlu: Kadın temsil oranını yeterli görmüyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER