Bakan Şimşek artan vergilerden depremi sorumlu tuttu!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Ağustos 27 2023
Bakan Şimşek, deprem nedeniyle ilave gelire ihtiyaçları olduğu söyledi. Şimşek, KDV oranlarını hatalı uygulayan mükellefler başta olmak üzere vergi kayıp ve kaçağını yakından takip ettiklerini belirtti. Şimşek, denetimleri ve uygulanan cezaları anlattı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kayıp ve kaçağıyla mücadele çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.
6 Şubat’ta 11 ilde yıkıma neden olan deprem sonrasında gerek depremin yaralarının sarılması gerek hasar gören illerin yeniden imarı gerekse de artan finansman ihtiyacının sağlanması bakımından ilave gelirlere ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Şimşek, depremin yol açtığı tahribatın 104 milyar dolarlık ekonomik büyüklüğe ulaştığına dikkati çekti.
Şimşek, bu büyüklükteki afetin mali etkilerinin telafisi amacıyla bazı gelir tedbirleri alarak öncelikle ve ivedilikle ek bütçeyi hazırlayıp yüce Meclis’in onayından geçirdiklerini anlattı.
2011’de 644 kişinin hayatını kaybettiği Van depremi sonrasında da “Deprem vergileri nerede” sorusu gündeme gelmişti. Dönemin Maliye bakanı Mehmet Şimşek toplanan vergilerin kullanıldığı kalemler arasında duble yollar ve havayollarını da saymıştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Apple'da devrim gibi halme!2.AKP'liler Hakim gelinlerini dövdü savcılık dosyaya işlem yapmak istemedi!3.Aralarında Türkler ilk sırada: Gönüllü olarak Almanya'yı terk ettiler4.Trump: Venezuela'da kalma süremiz yıllar sürebilir!5.Kritik gece! Mazlum Abdi'den 'uzlaşma' açıklaması
6.Cami cemaati şokta: 'Cuma namazı sonrası domuz etiyle kavurma dağıtıldı' iddiası7.O ülkeden Halep'te Kürtlere yönelik saldırıları kınama!8.ABD'yi karıştıran olay: Minneapolis'te göçmenlik dairesi bir kadını öldürdü9.Erdoğan’dan Özgür Özel’e 500 bin liralık manevi tazminat davası!10.KHK'lı Barış akademisyeni Cavidan Soykan görevine iade edildi

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







