Bakan Tüfenkci: Sınırlarınızı açın diyen ülkeler, kendi kapılarını kapattılar

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Şubat 9 2016
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Suriye sınırındaki gelişmelerle ilgili olarak Birleşmiş Milletleri (BM) eleştirdi. Tüfenkci, "Bize sınırlarınızı açın diyen ülkeler, kendi kapılarını sıkı sıkıya kapattılar. Bize sınırlarınızı açın diyen Birleşmiş Milletler o göçün Türkiye sınırına gelmesine sebep olan Rusya'ya bombalamayı durdurun dahi diyememektedir." dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Suriye sınırındaki gelişmelerle ilgili olarak Birleşmiş Milletleri (BM) eleştirdi. Tüfenkci, "Bize sınırlarınızı açın diyen ülkeler, kendi kapılarını sıkı sıkıya kapattılar. Bize sınırlarınızı açın diyen Birleşmiş Milletler o göçün Türkiye sınırına gelmesine sebep olan Rusya'ya bombalamayı durdurun dahi diyememektedir." dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sanayi Odaları Konsey Toplantısı, TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirildi. Sanayi odalarının sorun ve çözüm önerilerinin ele alınacağı toplantıya, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve konsey üyeleri katıldı.

Toplantıda Hisarcıklıoğlu ile Kıbrıs Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, TOBB ile Kıbrıs Ticaret Odası arasında geçerli olacak bir protokol imzalandı.

TÜFENKCİ: BİRLEŞMİŞ MİLLETLER RUSYA'YA BOMBALAMAYI DURDURUN DAHİ DİYEMEMEKTE

Toplantıda konuşan Bakan Tüfenkci, Suriye'deki kargaşa ortamının devam ettiğini belirterek, "Bugün Birleşmiş Milletler bir açıklama yaptı. 'Türkiye sınırlarını açmalıdır' diye esasında yıllardır Türkiye sınırlarını açıyor 2-3 milyona yakın Suriyeli ve Iraklı mültecileri ülkemizde barındırıyoruz. Bize sınırlarınızı açın diyen ülkeler, kendi kapılarını sıkı sıkıya kapattılar. Bize sınırlarınızı açın diyen Birleşmiş Milletler o göçün Türkiye sınırına gelmesine sebep olan Rusya'ya bombalamayı durdurun dahi diyememekte. Bize sınırlarınızı açın diyen Birlemiş Milletler batıya da sınırlarınızı sıkı sıkıya kapatın diye tembihliyor. Böyle bir dünyada Türkiye'nin taşıdığı medeniyetin ne kadar değerli olduğunu kendiniz takdir edin. Biz terörle mücadele ederken, açılan çukurların oradaki insanların hayatını ne kadar zora soktuğunu biliyoruz. Hükümet olarak Allah'ın izniyle terör örgütünün kucağına bırakmayacağız." dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise toplantıda son dönemde yaptıkları ve önümüzdeki dönemde yapacakları bazı çalışmaları paylaştı.<

Bu haberler de ilginizi çekebilir