Bakan yardımcısı, VW'nin sahibi gibi konuştu
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Ekim 17 2019
Alman otomotiv devi Volkswagen, "Gelişmeleri endişeyle izliyoruz." diyerek Manisa'ya yatırım kararını ertelediğini duyurmuştu. Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay ise, "Yatırım devam edecek." dedi.
Alman otomotiv firması Volkswagen (VW), Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik askeri harekâtı sebebiyle Manisa için planladıkları yatırımı ertelediklerini açıklamıştı.
Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Volkswagen’ın yeni fabrikasını Manisa'da kurma kararını ertelediği iddiasına ilişkin açıklamada bulundu.
Turagay ise şirketin sahibi imiş gibi açıklama yaptı: "Volkswagen şu anda yatırımını durdurmuş durumda değil. Volkswagen yatırımı devam edecek."
BAKAN YARDIMCISI TURAGAY ŞİRKET PATRONU GİBİ KONUŞTU
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) düzenlediği "Türkiye'nin Kuşak ve Yol Girişiminde Konumlandırılması" bilgilendirme toplantısında konuşan Turagay, Volkswagen’in Türkiye yatırımını durdurmadığını belirtti.
Turagay, “Volkswagen şu anda yatırımını durdurmuş durumda değil. Bir kere bunu net ortaya koyalım. Volkswagen yatırımı devam edecek, çünkü şirket kuruldu. Bununla ilgili sürekli spekülasyonların çıkarılması hoş değil. Ben o noktada bir olumsuz görmüyorum.” dedi.
Almanya'nın önde gelen ekonomi gazetelerinden Handelsblatt, otomotiv devi Volkswagen'ın (VW) yeni fabrikasını Türkiye'de kurma kararını Suriye'de yürütülen askeri harekât sebebiyle ertelediğini duyurmuştu.
"BU ŞARTLARDA TÜRKİYE İÇİN OYLAMA YAPILAMAZ"
Şirketin yönetim kurulu ve teftiş kurulundan kaynaklarına atıf yapılan haberde, daha düşük maliyet, daha fazla ciro imkânı gibi sebeplerle Türkiye seçeneğinin öne çıktığı, ancak Suriye'nin kuzeydoğusunda başlatılan askeri harekâtın durumu tamamen değiştirdiği belirtilmişti.
Haberde, "Bu şartlar altında Türkiye için oylama yapılamaya
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?5.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'8.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...


