Bakan Zeybekci'den HDP'lilere sert eleştiri: Bunlar ancak leş kargası olur

Bakan Zeybekci'den HDP'lilere sert eleştiri: Bunlar ancak leş kargası olur

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, HDP'lilere sert eleştirilerde bulunarak "Bunlar ancak leş kargası olur. Gerçi karganın da bir haysiyeti şerefi vardır." dedi.

Bakan Zeybekci, Denizli'nin Çameli İlçesi'nde, Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Belediyesi tarafından temel atma törenine katıldı. Zeybekci'nin partisine oy istediği törene Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan ve partililer katıldı.

NAMUSU OLARAK GÖRDÜĞÜ ÇAMELİ YOLU YAPILAMADIĞI İÇİN ÖZÜR DİLEDİ

Ekonomi Bakanı, namus sözü verdiği Çameli yolunu 13 yıldır yapamadıkları için vatandaşlardan özür diledi. Zeybekci, "Türkiye'nin her yerine duble yol yaptık. Binlerce kilometre hızlı tren yolları yaptık. Dağları deldik. Yüzlerce kilometre tünel açtık. Ama Çameli yolunu yapamadık. Hakkınızı helal edin. Kusura bakmayın. Bu 13 yıllık süreçte bunu gerçekleştirememiş olmanın mazeretini kimseye atmıyorum. Buradan kaçan 3-4 tane müteahhidin sorumluluğunu onlara müteahhitler kötü çıktı diyerek onların üzerine atmıyorum. Bunun bütün sorumluluğu bize aittir. Sizlerin huzurunda ben mahcubiyetini şimdiye kadar hep yaşadık. Ama şimdi 16 ekim günü takip edeceksiniz. Çok daha farklı bir ihale sistemiyle ihaleye çıkıyor. Davet usulü. Bu ihaleye girecek olan müteahhitler tek tek seçiliyor. Çağrılan bu müteahhitler arasında bu yol veriliyor. Yani 17 ekim günü Allah'ın izniyle Çameli yolu 2016'nın yazında yetişmek üzere inşallah ihalesi yapılıyor. Yani zamanı da belli." dedi.

EKONOMİ BAKANLIĞI'NA DENİZLİ'NİN YOLLARINDAN SORUMLU DANIŞMAN

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Karayolları Genel Müdürüyle yaptığı görüşmeye dinleyenlerin inanması için "yemin" eden Zeybekci, sözlerine şöyle devam etti: "Ulaştırma Bakanımıza, karayolları genel müdürümüze de dedim ki yeminle bak. Honaz tünelleri benim gözümde değil' dedim. Aydın-Denizli otoyolu gözümde değil. Çevre yolu gözümde değil. İzmir-Antalya hızlı treni otoyolu da gözümde değil. İlle de Çameli yolu, İlle de Çameli yolu. Şu yol meselesini bir kere unutun. İlerde ben çınarın altında söyledim. 'Çameli yolu Nihat Zeybekci'nin namusudur' dedim. İnşallah onu yapacağız."

Denizli'nin yolları için bakanlığına eski önceki Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın danışmanı Saim İlçioğlu'nu aldığını açıklayan Ekonomi Bakanı, "Bakanımızdan sonra bu arkadaşımızı 'Ekonomi Bakanlığı'na alacağız' dedik. Ekonomi Bakanlığı'na aldık. Ekonomi Bakanı'nın danışmanı ama sorumluluğu ne biliyor musunuz; Denizli'nin yolları." diye konuştu.

"TÜRK LİRASI ÇOK DEĞİL, BİRAZ FAZLA DEĞER KAYBETTİ"

Türk lirasının dolar karşısında değer kaybettiği için sürekli eleştirildiğini ifade eden Zeybekci, değer kaybının çok değil diğer para birimlerine göre biraz fazla kaybettiğini öne sürdü. Zeybekci, şunları kaydetti: "Habire diyorlardı 'Türk lirası Amerikan doları karşısında çok değer kaybetti.' Çok değer kaybetmedi. Euro'nun değer kaybettiği, İngiliz Sterlin'in değer kaybettiği Japon Yeni'nin değer kaybettiğinden biraz fazla değer kaybetti. Bu kardeşiniz bundan bir buçuk ay önce, bundan altı ay önce 2014'ün ocağında şubatında her daim söylediği gibi bundan bir buçuk ay önce dedi ki 'Ekimin ilk haftasında Türk lirası doların düşmeye başladığını hep beraber göreceğiz' dedik. O zamanda birileri bıyık altından güldüydü. Geçen hafta yani bundan 10 gün önce 1 dolar 3. 05'ti. Şimdi kaç para? 2,89-2.90 öyle mi? Şunun için söylemiyorum. Kurun bu kadar fark etmesi ekonomi şuradan şuraya atladı anlamında söylemiyorum. Hayatında iki tane bile koyunu güdemeyen hayatında üç tane yumurtayı alıp pazarda satıp gelemeyen, hayatında 1 günlük yevmiyeyi daha ödeme imkanı olmayanların, böyle bir tecrübesi olmayanların öyle ekranlarda televizyonlarda ahkam kesmeleri ancak bu kadar olur."

"BUNLAR ANCAK LEŞ KARGASI OLUR"

Bakan Zeybekci konuşmasında HDP'lilere yönelik ağır ifadeler kullandı. Partinin bölücü terör örgütünün bir uzantısı haline geldiğini öne süren Ekonomi Bakanı, "Birileri bu ülkede barış güvercini haline getirip 'Türkiye Partisi' deyip 7 Haziran seçimlerine soktu. Ne oldu? Ne olması gerekiyordu? 80 milletvekiliyle meclise giren bir parti eğer niyeti Türkiye Partisi olarak çalışmaksa, niyeti demokrasi içinde kalmaksa, niyeti evrensel hukuk standartlarında bir mecliste çatır çatır muhalefet yapmaksa, 7 Haziran'ın ertesi günü, 'silaha sarılın, Türkiye'yi karıştırın.' 6-7 ekim olaylarında 'Türkiye'yi darmadağın edin ayaklanın' biz artık bundan sonra Suruç'taki tezgahtır o. Urfa'daki Suruç'taki yapılanda tezgahtır. 32 tane genç masum insanın katledilmesinden sonra mazeret olarak bizzat 'artık kendi öz savunmamız' diye çıkanlar bir yerlerden emir aldı bunlar. Bir yerlerden emir geldi. 'Bunları boyayın, barış güvercini yapın' diye emir geldi. 'Barış güvercinini öldürün artık savaş kartalı olsunlar' diye. Bunlar kartalı bırak, bunlar ancak leş kargası olurlar. Bunlar ancak leş kargası olur. Gerçi karganın da bir haysiyeti şerefi vardır. Karga kargadır ilelebet. Ama bunlar başka şeyleri de taklit etmeye kalkıyorlar." ifadelerini kullandı.

"DEFTERİ DÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 2 BİNE YAKLAŞTI"

Bu milletin ve devletin kardeşlik ve barış istediğini dile getiren Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: "İstedi ki analar artık ağlamasın. İstedi ki, o coğrafyada kurulan tuzakla, tezgahla bu ülkenin yüzlerce milyar dolarlık serveti heder olmasın. Bu devlet bunları istedi bu devler sabretti. Hani yiğit bir adam vardır orta yerde. Etrafında dolaşan tipler vardır. Çoluk çocuk onunla uğraşır. Aklıma geldi sosyal medyada dolaşan bir çocuk vardı. Mahalleyi süpüren birine habire dalaşıp duruyordu, 'Oğlum bak, oğlum bak' diyordu. Ondan sonra bir tane vurunca, 'Yandım Allah' diye bir kaçışı vardı. Hatırlıyor musunuz? Bunlarınki öyle de değil. Devletimizin millet hassasiyetiyle, birlik beraberlik hassasiyetiyle gösterdiği anlayışı bunlar zafiyet sandılar. Bu çakallar zannetti ki, devlet bunlardan korktu, çekindi. Zannettiler ki bunlar devlet oraları terk etti. Bunlara kaldı. Şimdi görüyorlar. Defteri dürülen terörist sayısı 2 bine yaklaştı. Kandil'de taş üstünde taş kalmadı. Oradaki yılanın başları kaçacak delik arıyorlar. Ama benim Mehmedim, Allah'ın izniyle onları girdikleri deliklerden alıp, adalete ve bu milletin vicdanına teslim edecektir. Bundan herkes emin olsun."

BAHÇELİ'YE YEREL AĞIZLA ELEŞTİRİ

MHP Genel Başkanı devlet Bahçeli'nin hiç bir hükümet teklifinin içinde olmadığı için eleştiride bulunan Zeybekci yerel ağızla cevap verdi:"Hükümete katıl hayır. Duyduk ki açıklama yapmış. 'Her türlü koalisyona varız' diye. Bizim orada Çameliler ne diyorsunuz biliyon mu? Ula bizim oğlan biz bu dayağı niye yedik? Şimdiye kadar demez mi senin aklın başında değil mi demezler mi?"

Bakan Zeybekci ve beraberindekiler, konuşmaların ardından temel atma töreninde harcın döküldüğü butona bastı. CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Zeybekci'den HDP'lilere sert eleştiri: Bunlar ancak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER