Bakandan "hukuksuzuz" itirafı: Yurtdışından iade istiyoruz, Interpol bizi kale almıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda muhalefet partisi milletvekillerinin soruları cevaplayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cadı avı tutuklamalarına ek olarak yurtdışında bulunan Hizmet Hareketi gönüllülerinin de Türkiye'ye getirilmesi için Interpol'e gittiklerini, ancak bu konuda muhatap alınmadıklarını itiraf etti.

SHABER3.COM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendilerinin bulduğu, dünyada eşi benzeri olmayan tutuklama, cezalandırma ve hapsetme kriterlerinin Türkiye dışında işe yaramaz olduğunu kendi diliyle itiraf etti. 

Bakan, “Interpol diye bir kuruluş var; kırmızı bülten çıkarıyoruz, kabul etmiyorlar; askıya alıyorlar, düşürüyorlar.” dedi. 

Soylu şöyle devam etti: “Dört yıldır göbeğimizin bağı çatladı. Interpol diye bir kuruluş var; kızdık olmadı, bağırdık olmadı, kavga ettik olmadı, mücadele ettik olmadı, protesto ettik olmadı. Kırmızı bülten çıkarıyoruz, kabul etmiyorlar; askıya alıyorlar, düşürüyorlar. Netice itibarıyla Zekeriya Öz’ü de istiyoruz, Adil Öksüz’ü de istiyoruz, istemediğimiz yok, hepsini istiyoruz. Kale almıyorlar.”
<< Önceki Haber Bakandan "hukuksuzuz" itirafı: Yurtdışından iade istiyoruz,... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER