Bakandan patates kıyağı iddiasına cevap: Evde oturup Bakan olmadım ki...

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, daha önce danışmanı olduğu McCain Food’dan patates ithalatı yapılacağına ilişkin iddiaları yalanladı.

SHABER3.COM

Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, 20 Nisan 2019 tarihine kadar 200 bin ton patates için gümrük vergisi geçtiğimiz günlerde sıfırlandı. Yerli üreticileri zor duruma sokacağı ve ülke tarımını olumsuz yönde etkileyeceği nedeniyle eleştirilen bu karar, tepkilere neden oldu.

Hükümetin 200 bin ton patates ithalatı için gümrük vergisini sıfırlaması üreticilerin tepkilerine neden olurken, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin 2013-2018 yılları arasında dünyanın en büyük patates üreticisi McCain Food’un danışmanlığı yapmış olması tartışmaların boyutunu başka bir noktaya taşımıştı.

Pakdemirli’nin bu şirkete danışmanlık yapmış olması sosyal medyada, “McCain Food’dan ne kadar gümrüksüz patates alınacak” sorularına sebep oldu. Bu soru, Tarım, Orman ve Köyişleri Komsiyonu Üyesi CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu tarafından Meclis gündemine de taşındı.  

PATATESLER BAKAN'IN DANIŞMAN OLDUĞU ŞİRKETTEN Mİ GELECEK?

Gelişmelerin ardından Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli patates ithalatına ilişkin soruları ve iddiaları yanıtladı.

Pakdemirli önceden patates ithal eden bir firmaya danışmanlık yapmasıyla ilgili olarak, "Bakan olunca ücretli görevlerimden istifa ettim. Bugüne kadar 27 yıllık bir çalışma hayatım var. Ben uzaydan mı geldim" diye konuştu.

EVİNDE OTURUP BAKAN OLMADIM Kİ....

Pakdemirli açıklamalarından satır başları:

"Bugüne kadar 27 yıllık bir çalışma hayatım var. Gıdada tüm sektörlerde çalışmış biriyim. Evinde oturup bakan olmadım ki. Geçmişte çalışmış olmam bugün herhangi bir ticari ilişkiye girmemi gerektirmez ki. Sofralık patatesin ithalatına izin verdik.

Sofralık patates ile dondurulmuş patatesin alakası yoktur. Biri elmadır biri armuttur. Bununla ilgili bir risk yönetimi algısıyla ilgili gıda kontrol genel müdürlüğünün çalışması var.

200 bin tonluk kota aslında patates ihtiyacının dörtte biridir. Bir miktarı gelebilir bir miktarı gelmeyebilir. Spekülatif hareketleri engellemek amacımız." 
<< Önceki Haber Bakandan patates kıyağı iddiasına cevap: Evde oturup... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER