Bakandan taşeron işçilere: Zamanla anlarsınız ama helalliği nasıl alacaksınız?


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Taşeron işçisi, asıl işte çalıştırılamayacak, bu kadar net" açıklamasına tepki gösteren taşeron işçilere sitem etti. Bakan Çelik, resmi twiter hesabından yaptığı açıklamada, "Taşeron konusunda yaptıklarımızı, verdiğimiz mücadeleyi görmüyorsanız ne söyleyeyim? Zamanla anlarsınız ama helalliği nasıl alacaksınız bilemem." ifadelerini kullandı.

Bakan Faruk Çelik, geçen Mayıs ayında Şanlıurfa'da AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, taşeron işçilerinin sorunlarını çözdüklerini belirterek, "Yasal düzenleme bitti. Hizmet alımı nerede yapılacaksa Bakanlar Kurulu bunları belirleyecek, sendikalarla beraber, ama asıl taşeron işçisi, asıl işte çalıştırılamayacak. Bu kural gelmiş ve bitmiştir. Taşeron işçisi, asıl işte çalıştırılamayacak, bu kadar net." demişti. Taşeron işçilerinin eleştirilerine maruz kalan Bakan Çelik, sahur vakti resmi twiter hesabından taşeron işçilere sitem etti. Hükümetin icraatlarını sıralayan Bakan Çelik, "Taşeron konusunda yaptıklarımızı verdiğimiz mücadeleyi görmüyorsanız ne söyleyeyim? Zamanla anlarsınız ama helalliği nasıl alacaksınız, bilemem." dedi.

Türkiye ekonomisinin sağlamlığına vurgu yapan Faruk Çelik, "Farkında olacaksınız, farkında olmayanlar milletin tokadına hazır olsun. Ülkemizin önünde, Ağustos'ta 3 milyon kamu görevlisi ile toplu sözleşme, A.Şura, 2016 bütçesi, G/20 Liderler zirvesi var muhalefet farkında mı? Küresel ekonomide daralma, AB'de sıkıntılar, Batıdaki komşu iflasta, doğudakiler savaşta muhalefet farkında mı? Seçimlerde, milletin verdiği mesajı iyi okumak lazım. AK Parti sorumlu siyasetin gereğini yaptı, yapıyor. Ya diğerleri." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Bakandan taşeron işçilere: Zamanla anlarsınız ama helalliği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER