Bakan'dan Türkiye'ye virüs uyarısı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Mart 11 2020
Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede dünyaya yayılan koronavirüsle ilgili tartışma ve tedirginlik devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada virüsün Türkiye'ye de bulaştığını duyurdu.
Bakan Koca gün içinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'la Koronavirüs Bilim Kurul toplantısı alınan kararlara ilişkin ortak açıklama için kameraların karşısına çıktı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okulların tatil olmasına ilişkin henüz bir karar olmadığını belirtti, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy geçen seneye kıyasla daha az turistin gelmesini sağlayacaklarını, otellere sezonun açılışı için nisan ayını önerdiklerini açıkladı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da, "Halkın makul fiyatlarla maskeye ulaşmasını sağlayacağız" diyerek gıdaya fahiş fiyat uygulayanlara ceza verileceğini duyurdu. 

Bakan Koca, dün yaptığı açıklamada Türkiye'de bir kişide yeni tip koronavirüs tespit edildiğini açıklamıştı.Koronavirüse ilişkin sürecin şeffaf yürütüleceğini ifade eden Sağlık Bakanı Koca, "Tahminlerin bilgi ile karıştırıldığı bir ortamdayız. Bizim doğru bilgiyi verme sorumluluğumuz gibi sizin de doğru bilgiye yaygınlık kazandırmak sorumluluğunuz olduğuna inanıyorum" dedi.

Koca, antibiyotiklerin virüse karşı etkili olmadığını ve henüz bir ilaç veya aşı geliştirilmediğini dile getirdi. Maske kullanımına da değinen Koca, "Hasta olan kişinin maskeli olması, sağlıklı olanın maskeli olmasına gerekli olmadığını söylüyoruz" dedi. 

Koca'nın  açıklamasından satır başları şöyle:

"Söyleyeceklerim özellikle siz basın mensuplarına yönelik olacak. Sürecin önemli adımıdır. Dün ilk kez basın toplantısını gece saatlerinde yaptık. Bu örneği az bir  durumdur. Küresel bir nitelik kazanan Koronavirüs olayında 90-91 günlük süreç boyunca güvenilir bilgi kalma olma sorumluluğun bize yüklediği bir görevdi. Hayatın insan dışında kalan maddi tarafları adeta ikinci plana konmuştur. Sizlerle bu şekilde başka buluş

Bu haberler de ilginizi çekebilir