Bakanlar Kurulu'na suç mu işletecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahilik Haftası Kutlama pragramında yaptığı konuşmada hukuku ayaklar altına aldı. Yine Hizmet Hareketi’ni hedef alan Erdoğan, ‘cadı avı’ kapsamında gözaltına alınan insanların ‘PKK terör örgütü ‘ ile aynı kategoride yargılanacağını söyledi.

Cumhuriyet tarihinde bir ilk

MGK’da tavsiye kararı aldıklarını anlatan Erdoğan, “Legal görünüm altındaki illegal terör örgütü dedik. Tavsiye kararı aldık. Hükümete gönderdik ve Bakanlar kurulu kararını bekliyoruz. Bunların terör örgütü olarak tescilini gerçekleştireceğiz. Bunlar PYD, PKK neyse aynı kategoride yargılanacaklar.” diye konuştu.

Yürürlükteki Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) mimarlarından Ceza Hukukçusu Prof. Dr. İzzet Özgenç, ‘legal görünümlü illegal yapılar’ ifadesiyle ilgili daha önce önemli açıklamalarda bulunmuştu. Özgenç, söz konusu ifadenin hukuken hiç bir karşılığı olmadığını belirtmişti. Kamuda cadı avına zemin hazırlayan genelgeyi değerlendiren Özgenç, “Hukuken herhangi bir anlamı olmayan söz konusu ibareye, idari otorite tarafından vaz’edilen bir genel düzenleyici işlemde yer verilmesi, keyfi uygulamalara sebebiyet vermekten ve ortaya yeni suç vakıaları çıkarmaktan başka bir sonuç doğurmayacaktır.”

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi de Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı davanın kararında, “FETÖ adlı silahlı terör örgütünün varlığı yönünde kesin bir yargı hükmü yok.” ifadelerini kullanmıştı. Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu da ‘paralel yapı’ iddiasının ispatlanması gerektiğini belirtmişti. Kalaycıoğlu, “Paralel yapı’ kavramı yürütmenin tanımlamasıdır. Henüz bir yargı hükmü yok, kanıt da yok.” diye konuşmuştu.

YENİ HAYAT
<< Önceki Haber Bakanlar Kurulu'na suç mu işletecek? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER