Bakanlığa göre kayıp çocuk yok
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Temmuz 31 2024
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir kez daha deprem sonrası hiçbir çocuğun kaybolmadığını iddia etti. Birçok yerde kayıplar ortaya çıkmasına rağmen Bakanlık 1912 çocuğun da bulunduğunu öne sürdü.
BirGün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre deprem bölgesinde kayıp çocuklar en önemli başlıklardan biri olmayı sürdürüyor. Aileler, deprem sonrası kaybolan çocuklarının izini ararken refakatsiz çocukların durumu tartışılıyor. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a depremde kaybolan çocuklarla ilgili 19 Nisan tarihinde soru önergesi verdi.
Bülbül, Bakan Göktaş’ın ocak ayında yaptığı "1912 çocuğumuzdan bir tanesinin bile kayıp olması durumunun söz konusu olmadığını ilan ediyorum" açıklamasını hatırlatarak Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 12 Şubat 2024 tarihli yazısında geçen 26 kayıp çocuğun aranmasına atıf yaptı.
‘YANITLARA GÜVENMİYORUZ’
KANUNSUZ KESİM DURDURULDU
Öte yandan Hatay’ın Defne i
Bülbül, Bakan Göktaş’ın ocak ayında yaptığı "1912 çocuğumuzdan bir tanesinin bile kayıp olması durumunun söz konusu olmadığını ilan ediyorum" açıklamasını hatırlatarak Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 12 Şubat 2024 tarihli yazısında geçen 26 kayıp çocuğun aranmasına atıf yaptı.
Bakan Göktaş ise 10 Temmuz tarihinde verdiği cevapta aynı şeyleri tekrarladı. Deprem nedeniyle ailesinden ayrı düşmüş veya refakatçisi olmayan 1912 çocuğun Aile Bilgi Sistemi Afet Yönetim Çocuk Modülü’nde kayıt altına alındığını belirten Göktaş “Bu çocuklardan 1877’si ailelerine teslim edildi, 11 çocuk bakım ve koruma altına alındı, 17 çocuk vefat etti. 7 çocuk ise aile odaklı hizmetlerden faydalandı” dedi. Göktaş, çocukların herhangi bir şekilde üçüncü şahıs, kurum, dernek veya vakfa yerleştirilmediğini de iddia etti.
CHP’li Bülbül, konu hakkında Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği’nin geçtiğimiz aylarda yaptığı 38 çocuk kayıp açıklamasını hatırlattı ve şu ifadeleri kullandı: “Bakan, o zaman da kayıp çocuk olmadığı iddiasını sürdürmüştü. Ancak depremden üç aydan sonra Hollanda’da 5 yaşında bir çocuk bulunmuştu. Yine depremden 41 gün sonra aile Hatay’dan Mersin’de bir hastaneye sevk edilirken, çocukları İstanbul’da bulunmuştu. Bakan Yanık’ın ısrarlı açıklamalarının ardından kayıp çocuk haberleri gelmeye devam etti. Bu nedenle Bakan Göktaş’ın yanıtlarına da güvenemiyoruz. Yakınlarından haber alamayan, cenazesini bulamayan aileler perişan halde.
Öte yandan Hatay’ın Defne i
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?5.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'8.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç9.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!10.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...


