"Bakanlığınız bitti bakanlığınız bitti..."

Binali Yıldırım'ın açıkladığı yeni kabinede dikkat çeken önemli değişikliklerden biri de Sağlık Bakanlığı'nda oldu. Mehmet Müezzinoğlu koltuğunu kaybetti, Recep Akdağ eski görevine geri döndü. Müezzinoğlu bakanların isimleri açıklandığı sırada yaptığı açıklamada, " 'Bakanlığınız bitti bakanlığınız bitti' açıklaması her an gelebilir" şeklinde yorumlarda bulundu.

Mehmet Müezzinoğlu'na şok! Koltuğu kaybetti

64. hükümette Sağlık Bakanı olarak görev alan Mehmet Müezzinoğlu, 65. hükümetin açıklanmasına dakikalar kala Çırağan Sarayı'nda katıldığı Konya Şehir Hastanesi'nin kredi sözleşmesi imza töreninde yeni kabinede olup olmamasıyla ilgili esprili açıklamalarda bulundu. 

Konuşmasının başında, "Yoğun çalışmalarımın son dakikasındayım" diyen Müezzinoğlu, "64. hükümetin herhalde son dakikaları, yeni bir haber yoksa... Herhalde son imzam 64. hükümet adına bu imza olacaktır. İmzamızın bereketli olmasını, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını, sağlıktaki sağlıklı geleceğimiz adına katkı sağlamasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. 


"BAKANLIĞINIZ BİTTİ' HABERİ GELEBİLİR"


Konuşmaların ardından imza törenine geçilirken Bakan Müezzinoğlu, burada da açıklanacak yeni kabinede adının olup olmayacağıyla ilgili esprili açıklamalarda bulundu. Edirne Milletvekili olduğu dönemde Sağlık Bakanlığı görevine getirilmesiyle ilgili bir anısını paylaşan Müezzinoğlu'nun, "Edirne Milletvekili iken arkadaşlar bir ev ziyareti programlamışlar. Tam ev ziyaretine kapıdan girdik, içerideki hanımefendi 'bakan oldunuz, bakan oldunuz' diyordu. Şimdi de buradan 'bakanlığınız bitti, bakanlığınız bitti' haberi gelebilir" şeklindeki sözleri de salonda gülüşmelere yol açtı.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NA RECEP AKDAĞ GETİRİLDİ


Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, YDA Group, Kamu Özel İşbirliği modeliyle yapılacak 838 yataklı 'Konya Karatay Entegre Sağlık Kampüsü Kredi Sözleşmesi İmza Töreni'nin ardından Çırağan Sarayı'nda ayrıldı. Açıklanan 65. hükümette Mehmet Müezzinoğlu'nun kabine dışında kalırken, Sağlık Bakanlığı görevine de Recep Akdağ getirildi.

<< Önceki Haber "Bakanlığınız bitti bakanlığınız bitti..." Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER