Bakanlık hakimleri kurula şikayet etti

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Şubat 8 2016
İçişleri Bakanlığı aleyhinde karar veren hakimleri HSYK'ya şikayet etti, kurul işlem başlattı.
Bakanlık hakimleri kurula şikayet etti
İçişleri Bakanlığı idari yargıda görev yapan ve bakanlık aleyhine karar veren mahkeme başkanlarını HSYK’ya liste göndererek ihbar etti. Kurulun 3.Dairesi bakanlık aleyhine karar veren hakimler hakkında inceleme izni verirken, 2.Daire de bu hakimlerin terfisini durdurdu.



İçişleri Bakanlığı ve bazı valililer haklarında açılan davalarda aleyhlerine karar veren hakimlerin listesini Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na şikayet etti. Bakanlık, açılan davalarda aleyhe karar veren mahkemeleri ve karar sayılarını listeledi, kurula yolladı. Kurulun 3.Dairesi bu mahkemelerde görev yapan hakimler hakkında inceleme izni verirken, HSYK 2.Dairesi de söz konusu mahkemelerde görev yapan hakimlerden terfi etmesi gerekenleri “bakanlık aleyhine karar verdikleri” gerekçesiyle terfi ettirmedi.
 
HSYK’ya İçişleri Bakanlığı tarafından “İdari yargı kararları” konu başlığıyla, 20 Kasım 2015 tarihli  “gizli” ibareli gönderilen yazıda,  78 mahkemenin 181 kararının bakanlık aleyhine çıktığı ifade edilerek işlem yapılması istendi. HSYK 3.Dairesi Bakanlığın şikayet ettiği mahkemelerde görev yapan hakimler hakkında inceleme izni verirken, HSYK 2.Dairesi de İçişleri Bakanlığı aleyhine karar veren 78 mahkemede görev yapan hakimlerden terfi sırası gelen 12 yargı mensubunu terfi ettirmedi.
 
Diğer yandan, benzer şikayetler Diyarbakır, Sakarya ve Siirt valilikleri tarafından da yapıldı. Valilikler kendileri aleyhine karar veren mahkemeleri ve kararları kurula göndererek işlem yapılmasını istedi.



Polis tayin, atama ve emekliye ayrılma

Bu haberler de ilginizi çekebilir