Bakanlıktan Google’a tarihi darbe: Chrome'u satmak zorunda
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Mart 8 2025
ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), Google'ın tarayıcısı Chrome'u "derhal ve eksiksiz" bir şekilde elden çıkarmasını istedi. Bu talebin nedeni ise Google'ın piyasadaki hakimiyetini kötüye kullanarak rekabeti engellediği iddiasına dayanıyor.
ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), teknoloji devi Google’a karşı açılan antitröst davasında önemli bir hamle yaptı. Bakanlık, Google’ın en popüler web tarayıcısı Chrome’u "derhal ve eksiksiz" bir şekilde elden çıkarmasını talep etti. Bu talep, Google’ın piyasa hakimiyetini kötüye kullanarak rekabeti engellediği iddialarına dayanıyor.
DOJ’un geçtiğimiz Cuma günü mahkemeye sunduğu yeni öneriye göre, Google, Chrome’u yalnızca davacıların onaylayacağı bir alıcıya satabilecek. Satış sürecinin detayları, mahkeme ve davacılar tarafından belirlenecek.
Buna ek olarak, bakanlık, Google’ın arama motoruna ayrıcalık tanımak amacıyla iş ortaklarına ödeme yapmasını yasaklamayı öneriyor. Bu adım, arama motoru piyasasında daha fazla rekabetin önünü açmayı hedefliyor.
DOJ’un önerileri arasında, Google’ın mevcut yapay zeka yatırımlarını satmasını zorunlu kılmamak yer alıyor. Ancak, şirketin gelecekte yapacağı yapay zeka yatırımları konusunda hükümete önceden bildirimde bulunması şart koşuluyor.
Bu karar, Google’ın teknoloji dünyasında sahip olduğu güce yönelik büyük bir müdahale olarak yorumlanıyor. Eğer mahkeme bu düzenlemeleri onaylarsa, Google, tarihindeki en büyük dönüşümlerden birine imza atacak.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!8.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet9.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!10.'Bildiklerimi anlatacağım!': Ela Rümeysa Cebeci'nin ek ifadesi ortaya çıktı

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







