Bakkala bile kayyım atanacak

Meclis’te Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ‘torba tasarı’ görüşmeleri devam ediyor. Meclis’e sunulan 26 maddeli tasarının 23. maddesiyle iktidara muhalif olan tüm firma ve şirketlere ‘çökme’ mahiyetinde bir düzenleme getiriliyor.

Zaman çalışanlarından kayyıma sabah sürprizi

‘65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’ndaki skandal maddeye göre ‘terör finansmanı için fon sağladığı iddiası’yla şirketlere kayyım atanabilecek.

Koza İpek, Kaynak Holding, Zaman ve birçok eğitim kurumuna yapılan kayyım atamalarında ‘terör finansmanı’ gerekçesiyle yapılmıştı. Bu maddenin yeni torba tasarıda yer alması, yapılan kayyım atamalarının hukuksuz olduğunu gösteriyor.


JURNAL SORUŞTURMACILAR DEVREYE GİRECEK

Tasarıyla 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun’da değişiklik yapılıyor. Terör örgütlerine ekonomik destek ya da fon sağlama suçlarında Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 133, 135, 139 ve 140’ıncı maddelerinde yer alan şirket yönetimi için kayyım tayini, iletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması, gizli soruşturmacı görevlendirilmesi, teknik araçlarla izleme tedbirlerine başvurabilecek.


GİZLİ SORUŞTURMACI

Muhalif oldukları gerekçesiyle terör örgütü finansmanı sağlamakla suçlanan şirketler yöneticileri hakkında yürütülen soruşturmalarda delil sağlanması amacıyla ‘gizli soruşturmacı’ görevlendirilecek.

Şirket veya kurum içinde görevlendirilen kişi veya kişiler, jurnalleme mantığı ile şirket yöneticileri hakkında bilgi ve belge toplama işi yapacak. Ayrıca söz konusu şirket ve şirket yöneticileri hakkında yapılacak bir suç duyurusunda bile bu yasa çerçevesinde herhangi bir yargılama süreci sonuçlanmadan söz konusu kurumlara kayyım ataması yapılacak.

Meydan
<< Önceki Haber Bakkala bile kayyım atanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER