Bakü'de Türk ve Azerbaycanlı işadamları bir araya geldi


Türk ve Azerbaycanlı işadamaları başkent Bakü'de bir araya geldi. Tarım alanında ortak işbirliği amacıyla Bakü Biznes Merkezi'nde düzenlenen konferansa, iki ülke iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Azerbaycan İşadamları Konfederasyonu'nun (ASK) organize ettiği konferansa, Azerbaycan Tarım Bakanı Haydar Esedov, Ekonomi Bakanı Şahit Mustafayev, DEİK Türkiye-Azerbaycan İş Konseyi Başkanı Selçuk Akat da katıldı.

"Tarımda Perspektifli Alanlarının Geliştirilmesi İçin Türkiye ve Azerbaycan Tecrübesi" konulu konferansın açılışında konuşan Bakan Haydar Esedov, tarım alanındaki yatırımlarda ülkesinin Türkiye tecrübesinden faydalandığını ifade etti. Karşılıklı tecrübe paylaşımının artarak devam edeceğine inandığını vurgulayan Esedov, gerçekleştirilen konferansla tarım sektöründeki gelişmelerde yeni bir sürecin başlayacağını kaydetti.

Selçuk Akat da yaptığı konuşmasında, bütün faaliyetlerde el ele vererek bölgesel ve sektörel alanda derinlik kazanmak istediklerini söyledi.
Konferansta; pamuk, mısır, tütün, üzüm ve fındık üretimi ve işlenmesinde tecrübe paylaşımı ve sektörde yeni teknolojilerin uygulanması konusunda bilgi alış verişi yapıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Bakü'de Türk ve Azerbaycanlı işadamları bir araya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER