Bakü Uluslararası Çay Festivali ilgi görüyor


Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Uluslararası Çay Festivali yoğun ilgi görüyor. Mutfak Günleri kapsamında ilk defa düzenlenen söz konusu festivale çok sayıda davetli katıldı. Festivalde başta; Türkiye, Japonya, Çin, Hindistan, İran ve Tacikistan olmakla bir çok ülkenin stantları kuruldu. Festivale gelen ziyaretçilere, her ülkenin çay geleneğine uygun sofraların kurulduğu stantlarda çay ikram edildi.

Ziyaretçiler, festivalde stant açan Bakü Türk Kültür Merkezi'ne de yoğun ilgi gösterdi. Kültür Merkezi'nin Müdürü İbrahim Yıldırım, Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) yaptığı açıklamada, festivalden oldukça memnun olduklarını söyledi. Yıldırım, "Burada bugün bizim geleneksel çayımızın nasıl pişirildiğini ve lezzetini gösterme şansı elde ettik. Bu çerçevede de yiyeceklerimizle, lokum ve baklavamızla geldik. Diğer ülkelerin de yaptıkları çayların tadına bakıyoruz. Çayımızın kalitesini bir kez daha fark etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. " dedi.

Festivaldeki stantları ziyaret eden Azerbaycanlı Resul Mübarizoğlu da organizasyondan memnun kaldığını ve farklı ülkelerin çaylarını tatma fırsatı yakaladığını dile getirdi. Mübarizoğlu, "Şimdi Japon çayı içtim. Değişik bir tadı vardı. Bana acı çay dediler, ama ben acıyı hissetmedim. " şeklinde konuştu.

Azerbaycan'da ünlü alternatif tıp uzmanı Dr. Seyfeddin Esed ise Cihan'a çay içmenin faydalarını anlattı. Festivali organize edenlere teşekkürünü ifade eden Esed, çayın baş ağrısı ve migren olan hastalara iyi geldiğini vurguladı. Çayda kafein olduğunu belirten Seeyfeddin Esed, "Kafein baş ağrısını geliyor. İnsanı sakinleştiriyor. Çalışma potansiyelini artırıyor. Çay hayattır. Çayı sevmek ve her zaman içmek lazım." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Bakü Uluslararası Çay Festivali ilgi görüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER