Balıkçı teknesinde 174 kaçak batmak üzere iken kurtarıldı


Mersin'de bir balıkçı teknesi ile yurt dışına çıkmaya çalışan 174 kaçak göçmen, imdat çağrısı üzerine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından batmak üzere iken kurtarıldı. Kurtarma operasyonu Sahil Güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Edinilen bilgiye göre Sahil Güvenlik ihbar hattını arayan ve Türkçe bilmediği anlaşılan bir kişi, korku ve tedirginlik belirten ses tonu ile yardım talebinde bulundu. Bunun üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri, çağrının geldiği yeri belirlemek için konum sorgulaması yaptı. Yapılan aramanın Mersin Liman merkezli 3 mil yarıçaplı alandan olduğu tespit edildi. Erdemli'de konuşlu ekipler, çağrının gelmiş olabileceği alana yönlendirildi. Mersin Limanı 3 mil açıklarında yapılan aramada bir balıkçı teknesi üzerinde çok sayıda kaçak olduğu tespit edildi. 32'si kadın, 2'si engelli (tekerlekli sandalyeli), 55'i çocuk olmak üzere toplam 171 kişiden oluşan kaçaklar ile 1'i Türk, 2'si Suriye uyruklu 3 göçmen kaçakçısı, batmak üzere olan tekneden kurtarılarak Mersin Limanı'na getirildi. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yorgun ve aç olanlarla ilgilenilirken, başta çocuk ve kadınlar olmak üzere tüm şahıslara yiyecek ikram edildi. Bir hamile kadın ile kalp rahatsızlığı olduğunu ve ilacını alamadığını beyan eden bir şahsa ise 112 sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi.

Batmak üzere olan teknedeki kaçak göçmenleri kurtararak olası bir facianın önüne geçen Sahil Güvenlik ekipleri, yabancı uyruklu şahısları Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim etti. 3 göçmen kaçakçısı için yasal işlem başlatıldığı öğrenildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Balıkçı teknesinde 174 kaçak batmak üzere iken kurtarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER