Nefret operasyonunda 9 kişi serbest
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Aralık 8 2015
Balıkesir'de dün sabah 14 ayrı adrese düzenlenen baskında gözaltına alınan 14 kişiden 9’u savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Serbest bırakılan 9 kadından 7’sinin Merve Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin eski yöneticileri olduğu öğrenildi.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin dün sabah gözaltına aldığı 14 kişiden 9’u savcılıktaki alınan ifadelerinden sonra serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 8 kadının emniyette dün gece saatlerinde başlayan ifade verme işlemi sabahın ilk saatlerine kadar sürdü. Daha sonra savcılığa sevk edilen 8 kadının adliyede ifade verme işlemi öğle saatlerinde başladı. Gözaltı kararı bulunan, ancak küçük çocuğu olması nedeniyle gözaltına alınmayan dernek üyesi bir kadın da adliyeye gelerek ifade verdi.
Yaklaşık 9 saat süren savcılık ifadesinden sonra aralarında 2 İş-Kur İl Müdürlüğü çalışanı ve 7 dernek eski üyesi toplam 9 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak 3 kişinin yarın savcılık tarafından tekrar adliyeye çağrıldığı bildirildi.
Savcılıktaki ifadeleri saat 21.00 civarında biten İş-Kur İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan kadın memurlar E.B., K.K. ile derneğin eski yöneticileri Dr. E.Y., Dr. A.Y., Dr. E.S.Y., ziraat mühendisi Ü.T., A.E., Ş.T. ve H.B. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bu arada aralarında İş-Kur eski ve yeni il müdürlerinin de bulunduğu beş kişinin emniyetteki ifade verme işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Gözaltında bulunan 5 kişinin yarın sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...2.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'3.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!4.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!5.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!
6.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti7.Barış Boyun davası: Mahkeme salonu karıştı jandarma biber gazı kullandı8.Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'un da adı karıştı! Savcılıktan açıklama geldi9.Binbaşı ihbar etti generale 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' davası açıldı!10.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







