Balıkesirspor'un yeni başkanı Feyyaz Çiftçi oldu


PTT 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor'da yapılan olağanüstü genel kurulda başkanlığa eski yöneticilerden Dr. Feyyaz Çiftçi seçildi. Kırmızı beyazlı ekibin mevcut Kulüp Başkanı Tuna Aktürk tekrar aday olmazken, tek listenin çıktığı genel kurulda Çiftçi, Balkes'in 33. başkanı oldu.

PTT 1. Lig'de alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Balıkesirspor, yapılan olağanüstü genel kurulda yeni başkanını seçti. Karesi AVM'de akşam saatlerinde yapılan genel kurula 391 delegeden 264 delege katıldı. Divan başkanlığını Selim Sözeri'nin yaptığı kongreye Balıkesirspor'un eski başkanlarından Nadir Karaağaç, Ergün Gür ve Rafet Çetinel'de katıldı.

2010 yılından başkanlık görevini yürüten Tuna Aktürk, yaptığı veda konuşmasında Balıkesirspor'un 38 yıl sonra Süper Lig'e çıktığını belirterek, "İki yıl şampiyonluk yaşadık. 38 yıl sonra Süper Lig'e çıktık. Maalesef bir sezon sonra 1. lige düştük. Görev süremizde şampiyonluk sevincini de, küme düşme üzüntüsünü de yaşadık. Şampiyonluğu ne yazık ki yaşayamadık. Süper Lig'de çok büyük sıkıntılar yaşadık. Kongre süreci sonrasında mahkemeler takım üzerinde olumsuz etki yarattı. 500 bin Euro değerinde bir takım almıştık, şimdi 11 milyon Euro değerinde bir takım bırakıyoruz." şeklinde konuştu.

Kırmızı beyazlı ekibin yeni başkanı Feyyaz Çiftçi ise yaptığı teşekkür konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Ortada olağanüstü bir durum olduğunu ifade eden Çiftçi, "Nedir bu olağanüstü durum? Ortada yürütülemez bir ekonomi var. Balıkesirspor mali açıdan sıkıntılı bir durumda. Şehir, camia, taraftar kulübüne küsmüş durumda. Bu birlik ve beraberliği tekrar sağlamak için bu kongre çok önemli. Mali krizden çıkmamız çok önemli. Mali bilanço okundu. 11 milyon civarında bir borç olduğu açıklandı." ifadelerini kullandı.

Süper Lig'den bir alt lige düşen takımların çok zorlandığını anımsatan Feyyaz Çiftçi, "Taraftarımızı kulüple yeniden barıştırmak istiyoruz. Taraftarımıza buradan şunun müjdesini verebilirim. Bilet ve kombine fiyatlarını düşüreceğiz. Stadın dolmasını istiyoruz. Ucuz bilet, ucuz kombine satacağız. Üye sayısını arttıracağız. 391 üye Balıkesirspor'a yakışmıyor. Şu an kötü bir yerde değiliz. 1. Lig'deyiz. Hedeflerimizi doğru koymalıyız. Bu ligde kalıcı olmalıyız. Mali anlamda doğru adımlar atacağız, Balıkesirspor'un bir kuruşunu heba etmeyeceğime namus sözü veriyorum. Kısa zamanda sportif başarı sözü vermek zor. Bu sezon restorasyon ve gönüllerin tamir yılı olacak." açıklamasında bulundu.

Yönetimin ibra edilmesinin ardından açık oylama ile seçime gidildi. Tek listenin çıktığı genel kurulda Feyyaz Çiftçi, Balıkesirspor'un 33. başkanı seçildi.

Balıkesirspor'un yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: "Nazmi Yarış, Mahmut Özbulut, Beytullah Özdil, Süleyman Akar, Yaşar Özmen, Harun Atabay, Remzi Boncuk, Gökhan Bahar, Yalçın Dereli, Oğuz Atan, Şahkan Saltık, Alper Lale, Hakan Özışıklıoğlu, İsmail Uzan, Murat Keloğlu, Metin Kurt, Uğur Erkan, Hikmet Küçük, Umut Kırtıl ve Tekin Özcan." CİHAN
<< Önceki Haber Balıkesirspor'un yeni başkanı Feyyaz Çiftçi oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER