Baloncu ve mısırcıya dokunmayan zabıta parfümcünün ürünlerine el koydu


Kırşehir Belediyesi zabıta ekipleri şehrin en kalabalık caddesinde seyyar tezgahta parfüm satan A.K.'nin tezgahına ve ürünlerine el koydu. Aldığı parfümlerle ilgili ne tutanak tutan ne de ceza kesen zabıta görevlilerinin, yan taraftaki uçan balon, kaynamış mısır ve spor malzemesi satanlara ise dokunmaması dikkat çekti. Olup bitenleri şaşkınlıkla izleyen vatandaşlar, "Galiba zabıta görevlilerinin bu gece sadece parfümeri malzemesine ihtiyaçları var." yorumunu yaptı.

Olay, Kırşehir'in merkezindeki halkın en yoğun olduğu Terme Caddesi'nde, gecenin ilerleyen saatlerinde meydana geldi. Belediye zabıta görevlileri, bir anda gelerek seyyar satıcının tezgahına ve malzemelerine el koyup zabıta aracına taşımaya başladı. Ne olup bittiğini anlayamayan seyyar satıcı, yaşadığı ani şoku üzerinden attıktan sonra görevlilere engel olmak istedi. Bu sırada zabıta görevlileri ile seyyar satıcı arasında kısa süren bir arbede yaşandı.

Cadde üzerinde bulunan vatandaşlar da seyyar satıcıya destek olmak istedi ve bazı vatandaşlar ile zabıta görevlileri arasında sözlü tartışma çıktı. Olayın görgü şahidi vatandaşlar, zabıta görevlilerine, "Sizler kanunu temsil ediyorsunuz. Satıcıya karşı bu yaptığınız kanunsuz harekettir. Bakın cadde üzerinde en az beş-altı seyyar satıcı daha var. Aracınızdan iner inmez özellikle bu adamı neden hedef aldınız?" şeklinde tepki gösterdi. Zabıta görevlileri kimseye cevap vermeden olay yerinden araçlarına binip uzaklaştı.

Adının A.K. olduğu öğrenilen seyyar satıcı ise "İkaz etmeleri ya da en azından malzemelerime el koyarken adımı sorup tutanakla teslim almaları ya da makbuzla ceza kesmeleri gerekirdi. Ben son üç-dört gündür aynı bu noktada satış yapıyorum. Yasak yerde dikiliyorsam ikaz edebilirlerdi, sorgusuz sualsiz yaptıkları el koyma kanunsuzluktur. İki görevli beni tartaklarken diğer üçüncü zabıta görevlisi malzemelerimi araçlarına taşıdı. Evime ekmek götürmek, aileme bakmak zorundayım. Düzenli bir işim olsa ne diye bu kahrı çekeyim. Bütün sermayem tezgâhtaki parfümeri malzememdi. Hakkımı sonuna kadar arayacağım." şeklinde konuştu.

Olayın meydana geldiği yerde bulunan uçan balon satıcısı, kaynamış mısır ve spor malzemesi satıcısına ise hiçbir işlem yapmadan, sadece bir seyyar satıcının malzemelerine el koyup gözden uzaklaşan zabıta görevlilerinin tavrına şahit olan vatandaşlar, olayı hayretle ve tepkiyle karşıladı. Vatandaşlar, "Galiba zabıta görevlilerinin bu gece sadece parfümeri malzemesine ihtiyaçları var. Diğer seyyar satıcılara dokunmadan, tek bir kişiye kalabalık şekilde yüklenmeleri endişe verici." yorumunda bulundu.Baloncu-ve-misirciya-dokunmayan-zabita-parfumcunun-urunlerine-el-koydu-1855047.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Baloncu ve mısırcıya dokunmayan zabıta parfümcünün... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER