Balonlar kanser için gökyüzüne salındı


Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü kansere karşı farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl kutlanan 'Ulusal Kanser Haftası' kapsamında 'Kansere Karşı Birlikteyiz' etkinliği düzenledi. Heykel Orhangazi Parkı'nda gerçekleşen etkinliğe Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan'ın yanı sıra çeşitli sivil toplum örgütlerinden temsilciler katıldı. Etkinlikte ayrıca vatandaşlara kanserle ilgili çeşitli broşürler dağıtıldı.

Kansere karşı farkındalık oluşturmak için Kanser Haftası boyuca çeşitli etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Dr. Akan, "Birçok kurum ve kuruluşla bu haftayız kutluyoruz. Amacımız kanserle ilgili farkındalık oluşturarak vatandaşlarımızı kanser nedir, kansere karşı nasıl önlem alınabilir, kanser taramalarının önemi hakkında bilinçlendirmek ve erken teşhis için KETEM birimlerimize yönlendirmektir. Ulusal Kanser Haftası'nın Bursamızda çeşitli etkinliklerle kutlanmasına yardımcı olan tüm sivil toplum kuruluşlarına da yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Bursa'nın kanser tedavisinde olduğu kadar erken teşhiste de önemli bir şehir olduğuna dikkat çeken Akan, "Şehrimizde şuan 4 KETEM birimimiz vatandaşlarımıza ücretsiz kanser taraması hizmeti vermektedir. Belediyelerle yapacağımız protokoller neticesinde bu sayıyı 10'a çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızı erken teşhis için KETEM birimlerimizde taramalarını gerçekleştirmeye davet ediyoruz. Unutmamalıyız ki Kanser değil geç kalmaktan korkmalıyız." şeklinde konuştu.

Akan'ın konuşmasından sonra etkinliğe katılanlar, erken teşhise dikkat çekme temennisiyle 'Farkındayız Kanseri Yeneceğiz' diyerek ellerindeki balonları havaya bıraktılar. CİHAN
<< Önceki Haber Balonlar kanser için gökyüzüne salındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER