"Bana, 'emziği bırak' dedin bıraktım, şimdi ben sana 'sigarayı bırak' diyorum"


BURSA (CİHAN)- Bursa'nın Karacabey ilçesinde, Ömer Matlı İlkokulu öğrencileri, 'Yeşilay Haftası'nda sigaraya savaş açtı. Babalarına mektup yazan öğrencilerin, "Bana emziği bırak dedin bıraktım, şimdi ben sana sigarayı bırak diyorum" demesi dikkat çekti.

Okul Müdür vekili Mükerrem Yılmaz ve eğitimcilerin öncülük ettiği sosyal sorumluluk projesinde büyüklere sigaranın zararlarını anlatan öğrenciler, onlarca kişiyi bu zararlı alışkanlıktan vazgeçirmeyi başardı. Okulda düzenlenen yarışmalarda öğrenciler anne-babaları ve yakınlarına sigarayı bırakmaları yönünde duygu yüklü mektuplar yazdı. Sigarayı bırakan yakınlarına teşekkür mektupları da yazan öğrenciler, buldukları sloganlarla zararlı alışkanlığa dikkat çekti.

Kampanyanın yaygınlaşması maksadıyla ilçe merkezinde çadır kuran öğrenciler, vatandaşlara broşürler dağıtarak ve pankartlar açarak sigaranın zararlarını anlatmaya çalıştı. Anne babalarına, 'Bana emziği bırak dedin bıraktım, şimdi ben sana sigarayı bırak diyorum' diye seslenen miniklerin kampanyası ilgi görürken, çadırı ziyaret eden onlarca vatandaş sigarayı bırakma sözü verdi.

Okul Müdür Vekili Mükerrem Yılmaz, projeye öncülük eden öğretmenler Cansu Demir ve Özge Nacakçı ile vatandaşlara teşekkür etti.
CİHAN
<< Önceki Haber "Bana, 'emziği bırak' dedin bıraktım, şimdi ben sana... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER