Bandırma'da palamut fiyatları 10 TL'ye düştü

Bandırma'da palamut fiyatları 10 TL'ye düştü

Balıkesir Bandırma ilçesinde sezon başında 20 TL olan palamut fiyatları 10 TL'ye kadar düştü.
Karadeniz'den başlayan palamut akının bayram sonu Bandırma Körfezine ulaşmasıyla birlikte fiyatların daha da düşeceği dile getiriliyor.

Bandırma ve Çevresi Balık Komisyoncuları Derneği Başkanı Harun Önen, 1 Eylül 2015 tarihinde başlayan balık sezonundan bu güne kadar ilçe balık haline 11 bin çift palamut balığının geldiğini açıkladı. Önen, denizlerdeki palamut miktarının artmasının beraberinde fiyatların da düşmesini getireceğini söyledi. Önen, "Karadeniz'den İstanbul Boğazına çok sayıda palamutun girdiğini öğrendik. Bu balıkların Kurban Bayramı sonrasında Bandırma Körfezine ulaşmasını bekliyoruz. Bölgede yakalanacak çok sayıda palamut tezgâhlardaki fiyatların düşmesini de beraberinde getirecektir." ifadesini kullandı.

Her Kurban Bayramında olduğu gibi bu bayramda balık satışlarında kısmende olsa düşüşlerin beklendiğini dile getiren Önen, "Ancak kurbanlık fiyatlarının çok yüksek olması vatandaşların alım gücünü olumsuz yönde etkiliyor. Bu yüzden kurbanlık alamayan vatandaşların balık etine yöneleceğini düşünüyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Bandırma'da palamut fiyatları 10 TL'ye düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER