Bandırmaspor faaliyet alanlarına briçi de aldı


Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Bandırmaspor futbol ve hentbolun ardından briç dalında da faaliyetlerini sürdürecek.

Bandırmaspor Kulüp Başkanı Erhan Elmastaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kulüp olarak futbol ve hentbolun ardından faaliyet alanlarına briçi de eklediklerini söyledi. Briç'in bir zihin sporu olduğunu dile getiren Başkan Elmastaş, bu zihin sporunda diğer sporların aksine, cinsiyet, dil ve yaş gibi beşeri sınırlamaların olmadığını söyledi.

Kadın veya erkeklerin birlikte bu sporu yapabileceklerini dile getiren Elmastaş, "Nasıl vücudun sağlığı için spor yapıyorsak zihnin sağlığı için de briç sporunun yapılması gereklidir. ABD California Üniversitesi'nin, bir dizi denek üzerinde uyguladığı grup çalışmaları sonucunda yayınlanan raporda, bricin, Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı bir çare olduğu belirlenmiştir. Briç aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu sporu yapanlar briç oynarken oynadığını eli düşündüğünden zihnindeki güncel problemleri unutur ve stresin etkisini azaltabiliyorlar." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Bandırmaspor faaliyet alanlarına briçi de aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER