'Bank Asya gaspı AİHM'den dönecek'

Bank Asya ortaklarından 'muvafakatname' verenlerin AİHM'e gitme hakkını kaybedeceğini açıklayan Turhan Bozkurt, "Bank Asya'nın gaspı AİHM'den dönecektir." dedi.

'Bank Asya gaspı AİHM'den dönecek'

Zaman Gazetesi Ekonomi Editörü Turhan Bozkurt, TMSF Başkanı'nın '29 Mayıs'a kadarı satacağız, olmazsa tasfiye edeceğiz.' yöndeki açıklamalarını Twitter hesabından değerlendirdi. Bank Asya ortaklarından 'muvafakatname' verenlerin AİHM'e gitme hakkını kaybedeceğini açıklayan Bozkurt, "Bank Asya'nın gaspı AİHM'den dönecektir." dedi.

İşte Turhan Bozkurt'un Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar:

1)Bank Asya ortaklarına aba altından sopa gösterip 'muvafakatname' isteyen TMSF Başkanı Gül netice alırsa tazminat cezalarından kurtulacak.

2)Yönetime hukuksuz el koydular. Şimdi de ortaklara tek kuruş vermeden Bank Asya'yı, Vakıf Katılım ya da Halk Katılım'a peşkeş çekecekler.

3)Bank Asya'yı 2014'te Katarlılara yüksek fiyattan satan ortaklara onay vermeyen BDDK/TMSF şimdi 'bankayı ya satarız ya tasfiye ederiz' diyor

4)Buna satış değil alenen gasp denir. Hani banka batmıştı, hani paralar hortumlanmıştı? Faal bankayı niye sahiplerine iade etmiyorsunuz?

5)Bu şartlarda muvafakatname veren ortaklar AİHM'e gitme hakkını da kaybedecek. İç hukuk yolları tükenmeden Şakir Ercan Gül paniklemiş. Niye?

6)Bankaya el koymayı icap ettirecek karine yok da ondan paniklediler. Direnen ortaklar uğradıkları zararı kuruşu kuruşuna alacak. Diğerleri?

7)Hukuk işleseydi Bank Asya ortakları TMSF işgalcilerini çoktan kovmuştu bankadan. Faal bankada tasfiye kararına imza atmak! Hiç kolay değil

8)TMSF Bşk Şakir Ercan Gül bugün Bankacılık Kanunu'na göre suç işledi. Bir karar yoksa açıklayamaz. Zarar verdi. Bank Asya yüzde 5 ekside!

9)Bankayı sattırmayan, öz kaynakları artıda iken yönetime el koyanlar şunu demek istiyor: Aynı zorbalıkla satarız ya da tasfiye ederiz.

10)BDDK/TMSF yönetiminin yaptığı yanlarına kâr kalmayacak. BankAsya'nın gaspı AİHM'den dönecektir. Dikkat edin vicdandan bahsetmedim. Yok ki

11)'milli sermaye dışarı kaçıyor' diyen Başbakan Yrd. Mehmet Şimşek'e: Halka açık banka bile gasp ediliyorsa sermayedar güvende olabilir mi?

12)Talimatlı çadır tiyatrosu, Bank Asya'da mevduatı olanları ise hiç etkilemeyecek. 100 bin TL'ye kadar olan her hesap devlet garantisinde.

13)Zorla satsalar da hukuku ayaklar altına alarak tasfiye etseler de Bank Asya'da mevduat sahiplerinin riski yok. Sonuna kadar beklemeli.

14)Mevduat sahipleri dün olduğu gibi bugün de mülkiyet hakkını korumak adına bu tavrı sergilemeli. Onlar olmasa çoktan bitecekti bu iş!

.
Zaman
<< Önceki Haber 'Bank Asya gaspı AİHM'den dönecek' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER