TMSF'den Bank Asya açıklaması

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), defalarca ertelediği Bank Asya’nın satış ihalesini gerçekleştirdi. Banka, ortaklarının ve avukatlarının alınmadığı ihalede satılamadı.

TMSF'den Bank Asya açıklaması

Fon tarafından yapılan açıklamada üç katılımcıdan ikisinin gerekli şartları taşıdığına yönelik belgeleri ibraz etmediği, geriye kalan bir katılımcının ise teklif vermeden ihaleden çekildiği ifade edildi.

TMSF’den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “24 Mayıs 2016 tarihli Resmi Gazete’de ilanı yayımlanan Asya Katılım Bankası Hisse Satış İhalesine ilişkin olarak şartname temin eden 3 katılımcıdan 2’si ön yeterlilik için gereken şartları taşımaması ve/veya şartları taşıdığını tevsike yönelik belgeleri ibraz etmemesi nedeniyle ihale süreci dışında kalmıştır. Ön yeterliliği geçen 3’üncü katılımcı ise herhangi bir teklif sunmayarak ihaleden çekilmiştir. Dolayısıyla, Asya Katılım Bankası AŞ Hisseleri Satış İhalesine ilişkin sürecin olumlu bir şekilde neticelendirilmesi mümkün olmamıştır. Durum, Satış Komisyonu’nca tutanakla tespit edilmiş ve konunun Fon Kurulu’na arz edilmesine karar verilmiştir. Fon Kurulu’nca verilecek karara göre işlem tesis edilecektir.”



BANK ASYA HİSSELERİ SABAH İŞLEME KAPATILMIŞTI

Bank Asya’ya ait bir kısım payların Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından ihale yolu ile satılması nedeniyle banka borsada işleme kapatıldı. Borsa Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ‘ASYAB.E’ olarak işlem gören bankanın işlem sırasının satış ihalesi sonuçlanıncaya kadar  seans öncesi geçici olarak işleme kapatıldığı ifade edildi.

Muhabir Ajans

<< Önceki Haber TMSF'den Bank Asya açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER