Süleyman Taşbaş'tan önemli Bank Asya açıklaması

TMSF, Asya Katılım Bankası hisselerinin satışa çıkarılmasına karar verdi. Bank Asya ortakları avukatı Süleyman Taşbaş, 29 Mayıs'ta BDDK'nın aldığı kararın satış yetkisi içerdiğini ancak bunun ayakları yere basan sağlam bir satış olmayacağını ifade etti.

Bank Asya hissedarlarından BDDK'ya dava

TMSF Kurulu tarafından Asya Katılım Bankası hisselerinin satışa çıkarılması karara bağlandı. Karar doğrultusunda, satış ilanı yayımlanmak üzere Resmi Gazete’ye gönderildi.


'AYAKLARI YERE BASAN SAĞLAM BİR SATIŞ DEĞİL'
Samanyoluhaber.com'a konuşan Bank Asya ortakları avukatı Süleyman Taşbaş, 29 Mayıs'ta BDDK'nın aldığı kararın satış yetkisi içerdiğini ancak bunun ayakları yere basan sağlam bir satış olmayacağını ifade etti.


Süleyman Taşbaş kararla ilgili şunları söyledi:

"Hissedarların çoğu 29 Mayıs'taki satışa muvafakat vermedi. Satış gerçekleşse bile bu ortakların hissedarlık hakları devam edecek. Aynı şekilde hukuki haklarını da korumuş olacaklar. Bu konuda açtığımız davalar var. BDDK'nın 3 Şubat ve 29 Mayıs'ta almış olduğu kararlar iptal edildiğinde bu satış da bu manada geçerliliğini kaybetmiş olacak. Bütün bunların göz önünde bulundurulması lazım. Açıkcası şu an yapılan satış ayakları yere sağlam basan bir satış olarak görülmemesi gerekir."

'ORTAKLARIN HİSSEDARLIKLARI DEVAM EDECEK'
"Muvafakat vermeyen hissedarların satın alan şirket veya şahıs nezdinde hissedarlıkları devam edecektir. TMSF ne kadar hissedardan muvafakat aldıysa o kadar satış gerçekleştirebilir. Çünkü 29 Mayıs' ta alınan kararda mülkiyet hakkı hissedarlardaydı. Burada diğer bankalardaki uygulamalar gibi bir uygulama söz konusu değildir. Bank Asya'ya ikinci kez el konulduğunda bankanın öz kaynakları artıdaydı. Dolayısıyla bu Türkiye tarihinde olmayan bir uygulamadır." 

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Süleyman Taşbaş'tan önemli Bank Asya açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER