Bank Asya ortakları: Satmıyoruz
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Şubat 20 2016
Bank Asya yönetimine hukuksuz şekilde el koyan TMSF yönetiminin süresi ay sonunda doluyor. Bankanın bir kamu bankasına devredileceği iddia edilirken ortaklar satışı düşünmediklerini açıkladı.

Bank Asya'ya el koyan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) görev süresi bu ay sonunda doluyor. TMSF'nin süreyi üç ay uzatma yetkisi bulunuyor. Buna rağmen, TMSF'nin bankayı bir kamu bankasına satacağı ile ilgili iddialar dillendirilmeye başlandı.
Özgür Düşünce'den Hasan Önal'ın haberine göre, TMSF'nin hisse satışı ile ilgili taleplerini geri çeviren Bank Asya ortakları, hisselerini satmayacaklarının altını çizdi. Hissedarlar, bankanın bir an önce kendilerine devredilmesini istedi. TMSF, ay sonunda dolacak süreyi üç ay daha uzatabilecek. Konuyla ilgili iddialara Bank Asya ortaklarından sert tepki geldi. Ortaklar, hiçbir şekilde bankayı satmayı düşünmediklerinin altını çizdi.
DURUMUNU BİLE BİLMİYORUZ
Bank Asya hissedarlarının avukatı Süleyman Taşbaş, vekaletini aldığı Bank Asya ortaklarıyla yaptığı görüşmelerde kendilerinden istenen satış yetkisinin çok makul olmadığını ifade ettiklerini söyledi. Bankanın mevcut mali durumunu bilmediklerini hatırlatan Taşbaş, bu sebeple satışa yönelik adım atmak gibi bir düşüncelerinin olmadığının altını çizdi.
KABUL EDİLEMEZ TEKLİFLER
Süleyman Taşbaş, Bank Asya'ya TMSF tarafından atanan yönetimin ortaklardan “dilediği bedelde, dilediği şartlarda, dilediği kişiye, cezai ve hukuki sorumluluğu olmayacak şekilde” bir satış talebi geldiğini ifade etti. Bu talebin akla, hukuka, mantığa uygun olmadığının altını çizdi. Taşbaş, böyle bir satışın dünyanın hiçbir yerinde olmadığını ifade ederek, bunun kabul edilemez bulduklarını kaydetti. Taşbaş, hissedarların oldubittiyle bankalarının ellerinden alınmaya çalışılmasını kabul edilemez olduğunu ifade etti.
ORTAKLARIN ZARARI ARTIYOR
Bank Bank Asya'nın el konulmadan daha önce 30 milyarlık aktif yapıya ulaşmış bir banka olduğunu hatırlatan Taşbaş, “Bankacılık faaliyetleri kısıtlandığı için banka küçüldü. Gün geçtikçe ortakların zararları artıyor. Biz bun
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak öldürdü!2.Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüştü!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü5.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı
6.IŞİD operasyonunda çatışma çıktı7.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var8.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!9.AKP kulisleri yangın yeri: Operasyon sırası bürokratlar ve yargı mensuplarında mı?10.Herkes altını konuşurken gümüş uçtu gitti: Rekor üstüne rekor kırıyor!

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







