"Bank Asya satılacak" iddiasına jet cevap

Bank Asya ortaklarının avukatı Süleyman Taşbaş, TMSF'nin Bank Asya'yı ay sonuna kadar satacağı iddialarına tepki gösterdi. Bankaya el koyma gerekçelerinin tamamının çürütüldüğünü ifade eden Taşbaş, satışa destek veren hissedarları uyardı; "İlerde doğabilecek tazminat haklarından faydalanamazlar" dedi.

Bank Asya hissedarlarından BDDK'ya dava

Uluslararası bir ajans, Bank Asya'nın satılacağına yönelik iddiayı haberleştirdi. Haberde BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben'in Bank Asya hakkındaki açıklamalarına yer verildi. İddiaya göre BDDK Başkanı Bank Asya'nın bu ay sonuna kadar satılacağı ya da tasfiye edileceğini söyledi. Akben, ayrıca bankanın satışı için TMSF'nin görüştüğü kurumlar olduğunu belirtti. Ajansın verdiği bilgiye göre BDDK Başkanı, "Eğer bir satış olmazsa lisans iptali olur, bunu da BDDK yapar." ifadesini kullandı.



SÜLEYMAN TAŞBAŞ: TASFİYE YAPAMAZ


Bu iddialar üzerine samanyoluhaber.com Bank Asya ortaklarının avukatı Süleyman Taşbaş'a telefonla ulaştı. Taşbaş, yaptığı açıklamada bankanın ortaklarının bu satışı istemediğini vurguladı. Bankaya TMSF tarafından el konulmasıyla birlikte 500'ün üzerinde dava açıldığını anlatan Taşbaş, BDDK Başkanı'nın bankanın tasfiye edileceğine yönelik sözlerine de sert tepki gösterdi. BDDK'nın bankayı tasfiye etmek gibi bir yetkisinin bulunmadığını belirten Taşbaş, "Söz konusu beyan kullanılmışsa bu maksadını aşmış bir ifadedir" dedi.


Bankanın satılacağına dair duyumların kendilerine de geldiğini anlatan Taşbaş, hissedarlara önemli bir de uyarıda bulundu. Satışa sıcak bakmayan hissedarlar olduğu gibi satış için muvafakat veren hissedarların da bulunduğunu aktaran Taşbaş, "Açılmış olan davalar var. İlerde bunlar sonuçlanacak. Satışa muvafakat veren yani olur veren hissedarlar doğabilecek tazminat haklarından yararlanamazlar." ifadelerini kullandı.



"BÜTÜN GEREKÇELER ÇÜRÜTÜLDÜ, HUKUKİ SONUÇLARINA KATLANIRLAR"



Alınan kararların hiçbirinin ayaklarının yere basan kararlar olmadığını anlatan Taşbaş, "El koyma kararında ortakların belgelerinin teslim edilmediğini söylediler. Belgeleri teslim ettik. Bu gerekçe ortadan kalktı. Mali yapısı ile alakalı iddialar vardı. Artı sermaye ortaya koyan bir bankanın nasıl bir mali sıkıntısı olabilir. Mali durumunun güçlü olduğu da kanıtlandı. Bütün gerekçeler ortadan kalktı. Yetkililerin yaptıkları işlemlerle birlikte hukuki sonuçlarını iyi düşünmesi gerekir." şeklinde konuştu.





<< Önceki Haber "Bank Asya satılacak" iddiasına jet cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER