Banka adına arayanlara dikkat

İstanbul'da yaşayan 46 yaşındaki Salih Alp Gökay'ın telefon dolandırıcıların hesabına yatırdığı parayı çekmek için Adana'da banka şubesine gelen 27 yaşındaki Gülseren A., gözaltına alındı.

Banka adına arayanlara dikkat

İddiaya göre, henüz kimliği saptanamayan dolandırıcı cep telefonuyla aradığı Salih Alp Gökay'a kendisini bir bankanın müşteri temsilcisi olarak tanıtıp kredi kartı bilgilerini istedi. Gökay'ı ikna eden dolandırıcılar, kredi kartı bilgilerini alıp, internet üzerinden Gülseren A.'nın hesabına 20 bin lira havale etti. Görüşmenin ardından cep telefonuna gönderilen '20 bin TL havale gerçekleşti' mesajı üzerine bankayı telefonla arayan Gökay, işlemi durdurdu. Banka görevlileri de Gülseren A.'nın hesabını bloke ederek paranın çekilmesini engelledi. Gökay'ın şikayeti üzerine hesabı takip eden polis, Adana'da yaşayan Gülseren A.'yı parayı çekmek için geldiği bankada yakaladı.

Suçlamayı kabul etmeyen Gülseren A., "Benim dolandırıcılık olayı ile ilgim yok. Burçin adında bir arkadaşım var. Beni arayıp, hesabına para geleceğini, ancak icra sorunu yaşadığı için benim hesabımı kullanmak istediğini söyledi. Ben de kıramadım kabul ettim"dedi. Gülseren A., sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

DHA
<< Önceki Haber Banka adına arayanlara dikkat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER