Banka borcu için uyuşturucu ticaretine yeltenen 3 sanığa 18 yıl 9'ar ay hapis


Kayseri'de banka borcunu ödemek için uyuşturucu ticareti yapmaya kalkan 3 sanık, 18 yıl 9'ar ay hapis ve 7 bin 500'er lira adli para cezasına çarptırıldı.

Olay, 21 Aralık 2015 tarihinde merkez Melikgazi ilçesi Tacettin Veli Mahallesi'nde meydana geldi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, toplanan istihbari bilgiler doğrultusunda Muhammet A. (30), Yılmaz S. (34) ve Emrah A.'nın (30) içinde bulunduğu 38 AH 669 plakalı aracı Tacettin Veli Bulvarı üzerinde durdurdu. Şüphelilerden Muhammet A.'nın üzerinde 2,9 gram kokain ile 0,88 gram esrar maddesi ele geçirildi. Araçta yapılan aramada ise 14 şeffaf kilitli poşet içinde toplam 8,20 gram kokain bulundu. Gözaltına alınan şahıslar, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Haklarında 'uyuşturucu ticareti yapmak veya bulundurmak' suçundan dava açıldı. Bugün Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşması görüldü. Tutuklu sanıklar duruşmada hazır bulunurken son kez savunma yaptılar. Banka borcumu ödemek için uyuşturucu ticareti yapmak istediğini belirten Yılmaz S., ancak satamadan yakalandıklarını söyledi. S., "Bankaya bir miktar borcum vardı. Ödemek için uyuşturucu ticareti yapmaya karar verdim. Uyuşturucuları Ankara'da ismini bilmediğim bir kişiden 1700 lira karşılığında satın aldım. Ancak satamadan yakalandık. Pişmanım." dedi.
Diğer sanıklar Emrah A. ve Muhammet A. da Yılmaz'ın kendilerinden yardım istediğini ve ehliyeti olmadığı için onunla Ankara'ya gittiklerini ifade ettiler.

Yargılama sonunda mahkeme heyeti, 3 sanığın da uyuşturucu madde ticareti yaptıklarına hükmederek, Yılmaz S., Emrah A. ve Muhammet A. hakkında ayrı ayrı 18 yıl 9'ar ay hapis ve 7 bin 500'er lira adli para cezası verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Banka borcu için uyuşturucu ticaretine yeltenen 3 sanığa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER