Bankalardan şirketlere döviz satışında 5 bin dolar sınırı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mayıs 22 2023
Bankalar döviz satışında şirketlere günlük bin ila 5 bin dolar limit getirdi. Bankalar saat 11:00’den sonra şirketlere döviz satmayı da bıraktı. Şirketlerse daha yüksek maliyete rağmen serbest piyasaya yöneliyor.
Ekonomi yönetimi, TL’deki değer kaybını ‘arka kapıdan’ döviz satışları ve çeşitli piyasa dışı düzenlemelerle tutmaya çalışıyor. Seçim döneminde de TL’deki değer kaybını yavaşlatmak için bankalara da sürekli yeni düzenlemeler getiriliyor.
Ekonomim’den Merve Yiğitcan’ın haberine göre bankacılık kaynakları şirketlere günlük bin ila 5 bin dolar arası limit getirildiğini söyledi.
Kaynaklar, bankaların saat 11:00’e kadar gelen döviz talepleri değerlendirildiğini, sonraki saatlerdeyse döviz satılmadığını kaydetti.
Döviz ihtiyacını bankalardan karşılayamayan şirketlerse serbest piyasanın yüksek maliyetli kuruna razı oluyor.
Bu nedenle özellikle hammaddesini ithal eden firmaların ithalat evrakını toplamakta zorlandığı belirtildi. Birçok şirketin kur kaynaklı fiyat geçişleri yaptığı öğrenilirken, reel sektör temsilcileri dövizdeki sıkışıklığın bir an önce açılmasını istiyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!8.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet9.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!10.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







