Bankaya giren silahlı soyguncu çalışanları rehin aldı

Van'da bir banka şubesine akşam saatlerinde gelen silahlı bir kişi, soygun girişiminde bulundu.

Bankaya giren silahlı soyguncu çalışanları rehin aldı

Van'da kamuya ait bir banka şubesini soymaya çalışan Veysel Yolcudağ, 9,5 saat sürdürülen görüşmeler sonunda ikna edilerek teslim oldu. Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, olayın ailevi problemlerden kaynaklandığını ve Yolcudağ'ın bundan dolayı bunalıma girdiğini, rehinelerin hiç bir yara almadıklarını belirtti.

Van'da kamu bankasında yaşanan rehine krizi sona erdi. Soygun amacıyla girdiği bankada personeli rehine alan Veysel Yolcudağ, 9,5 saat sürdürülen görüşmeler sonunda ikna edilerek teslim oldu. İknacı polisin görüşmelerinden sonra saat 02.00 sıralarında bankaya ismi açıklanmayan bir avukat girdi. Yolcudağ ile bir süre görüşen avukat, dışarı çıktıktan sonra bu kez olayı başından itibaren takip eden ve görevlileri yönlendiren İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan bankaya girdi. Kısa süre sonra Emniyet Müdürü Karaaslan, Veysel Yolcudağ ile birlikte bankadan çıktı.

Kurtarılan bankadaki 5 rehine, dışarıda kendilerini bekleyen yakınlarına sarılarak sevinç gözyaşları döktü. Bankadan çıkarıldıktan sonra özel bir araca konulan Veysel Yolcudağ, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Böylece dün saat 16.50'de başlayan rehine krizi saat 02.15'te sona erdi.

VAN EMNİYET MÜDÜRÜ KARAASLAN: REHİNELER YARA ALMADAN KURTULDU

Van'da soygun amacıyla girdiği kamu bankasında personeli rehine alan Veysel Yolcudağ, 9.5 saat sonra sürdürülen görüşmeler sonunda ikna edilerek teslim oldu. Olayın ardından van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan konuyla açıklamalarda bulundu. 

Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, olayın ailevi problemlerden kaynaklandığını ve Yolcudağ'ın bundan dolayı bunalıma girdiğini söyledi. Rehinelerin hiç bir yara almadıklarını da belirten Karaaslan, "Sabırlı davrandık. Meslektaşlarımızın ve avukatın uzun süren ikna çabaları sonuç verdi ve kendiliğinden teslim oldu. Üzerinde silah vardı. Ayrıca içerde 10 rehine bulunuyordu. Bunlardan 3'ünü serbest bırakmıştı. Geri kalan diğer 7 rehine ise yara almadan kurtuldu. Görev yapan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gözaltına alınan Veysel Yolcudağ hakkında ise soruşturma başlatıldığı belirtildi. Van Bölge ve Eğitim Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Veysel Yolcudağ, ifadesi alınmak üzere Van Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi.

Bu arada, Hak-İş'e bağlı Öz-İş Sendikası'nın Van eski temsilciliği yapan Veysel Yolcudağ'ın Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde çalışmak için müracaat etiği ancak işe alınmadığı belirtilirken şahsın evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi.

NELER YAŞANMIŞTI ?

Van-Erciş karayolundaki bir kamu bankasının Tuşba Şubesi’nde soygun girişiminde bulunan Veysel Yolcudağ isimli şahış pompalı tüfekle bankaya girmişti. Yolcudağ, güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip tabancasını aldıktan sonra ilk etapta rehin aldığı 7 kişiden, biri hamile 3 kişiyi saat 19.30 sıralarında serbest bırakmıştı.

İkna çabaları sırasında gazetecilerin telefonla ulaştığı saldırgan, borcu bulunduğunu söyleyerek, “Ya para ve helikopteri verirler ya da rehinelerin hepsini öldürür kafama sıkarım.” ifadelerini kullanmış ve 500 bin TL para, kaçış için bir helikopter istemişti.



<< Önceki Haber Bankaya giren silahlı soyguncu çalışanları rehin aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER