Banvit Jr.NBA kampı tamamlandı.

Banvit Jr.NBA kampı tamamlandı.

Banvit ve Amerikan Basketbol Ligi NBA tarafından özel olarak seçilen 45 yenetekli çocuk için Bandırma'da kurulan JR. NBA Kamp'ı eski NBA oyuncularından Radmanovic'i ve geleceğin basketbolcu adayları olan genç yetenekleri ağırladı. Banvit ve NBA'in davetlisi olarak Türkiye'ye gelen eski NBA oyuncusu Vladimir Radmanovic, kamptan önce 4 Aralık'ta İstanbul'da FMV Işık Ortaokulu Ayazağa Kampüsü'nde 70 öğrenci ile düzenlenen eğitim programına katıldı.

Bandırma'da, 5 – 6 Aralık tarihlerinde Banvit Basketbol Kulübü Tesisleri'nde gerçekleştirilen Banvit Jr. NBA Kampı'nda elit genç yetenekler için özel hazırlanmış iki günlük yoğun bir basketbol eğitimi verildi. Eğitimler, NBA'de 10 yıldan fazla deneyime sahip olan Radmanovic'in yanı sıra NBA ve Banvit Basketbol Kulübü eğitmenleri tarafından verildi.

Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, yaptığı açıklamada, yetenekli gençleri, proje kapsamında düzenlenen kamp programı için Bandırma'da, Banvit Basketbol Kulüb'nün tesislerinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Davetimizi kırmayarak ülkemize gelen NBA'in eski oyuncularından Sayın Vladimir Radmanovic'e de, gençlere ve projemize verdiği destek için teşekkür ediyoruz. Gençlerden beklentimiz, sağlıklı beslenmenin hayatın her alanında önemli olduğu bilincine daima sahip çıkmaları ve basketboldaki yeteneklerini daha da geliştirmek için gayret göstermeye devam etmeleridir. Programda emeği geçen herkese katkıları için de ayrıca teşekkür ediyorum."

NBA Türkiye Başkan Yardımcısı Naci Cansun, programla farklı yaş gruplarında üstün yetenek gösteren çocuklara ulaşabildikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, "Banvit'le ortaklığımızın güzel bir meyvesi olan bu kampın yetenekli çocuklarımıza basketbolun esaslarını daha iyi anlayacağı, bu yeteneklerini geliştirme yolunda önemli katkısı olacağından eminiz." dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu da 15 oyuncu gönderdi 11-12 yaş grubundaki erkek ve kız çocuklar için İstanbul'da yürütülen okullar arası basketbol turnuvası Banvit JR. NBA Ligi'nin 30 takımı, kamp için en yetenekli oyuncularını seçti. Bunun yanı sıra Türkiye Basketbol Federasyonu da, 12 DABO programı içerisinden seçtiği ve İstanbul dışından gelen 15 genç basketbol oyuncususu ile kampa katıldı. Kampta ayak çalışması, top kontrolü, pas ve savunma çalışmalarının yanı sıra atış yarışması ve beşe beş tam saha maçlarda yer aldı.

Kamp sonunda düzenlenen yetenek yarışmasında en iyi dereceleri yakalayan ilk beş genç; Sarp Bayramoğlu, Harun Demirci, Kaan Bingör, Doğukan Ayar, Egemen Erden JR. NBA All-Star ünvanını elde ederek, Orlando Magic ile Toronto Raptors maçının oynanacağı NBA Global Games Londra 2016'ya katılmaya hak kazandılar. NBA efsaneleriyle tanışma şansına sahip olacak küçük basketbolcular, NBA yıldızlarıyla antrenmanlara çıkacaklar. JR. NBA Kampında NBA ve Banvit buluşmasının ortak değerleri olan takım çalışması, zindelik ve sağlıklı yaşam gibi kavramlar vurgulandı.

Sırp asıllı oyuncu Radmanovic, 2001 NBA Draft'ı sırasında 12. sıradan seçilerek NBA kariyerine başladı. NBA'de oynadığı 12 yıl boyunca %37.8'lik güçlü bir üçlük ortalaması ile etkin keskin nişancı olarak tanındı. JR.NBA, Amerikan basketbol ligi NBA'in genç kızlar ve erkekler için düzenlediği bir küresel gençlik basketbol platformudur. Hedefi, basketbolun temellerini öğretirken aynı zamanda oyunun değerlerine dikkat çekmek ve bu sayede oyuncuların, koçların ve ebeveynlerin edindikleri basketbol deneyimini geliştirmek ve güçlendirmektir. 2015-2016 sezonu içerisinde Jr.NBA, 32 ülkede 6.5 milyon gence ulaşacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Banvit Jr.NBA kampı tamamlandı. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER