Barcelona, kabusuna yine boyun eğdi

Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona bir kez daha Atletico Madrid'e boyun eğdi ve 2-1'in rövanşında rakibine 2-0 yenilerek Devler Ligi'ne çeyrek finalde veda etti.

Barcelona, kabusuna yine boyun eğdi

Şampiyonlar Ligi'nde 2013-14'te de Atletico Madrid'e elenmekten kurtulamayan Barcelona, ilk maçta 2-1 kazandığı maçın rövanşında Madrid'de sahadan 2-0 yenik ayrıldı.

Şampiyonlar Ligi çeyrek finallerinde en büyük sürpriz Diego Simeone önderliğindeki Atletico Madrid yaptı. 54 dakika 10 kişi oynadığı ilk maçta Camp Nou'da Barcelona'ya 2-1 mağlup olan Atletico Madrid, Vicente Calderon'daki rövanş karşılaşmasında Griezmann'ın 36 ve penaltıdan 88. dakikada attığı golleriyle 2-0 kazandı ve yarı finale yükseldi.

Atletico Madrid, Barcelona karşısında 36. dakikada Saul'un yaptığı ortada Fransız forvet Griezmann'ın kafasıyla 1-0 öne geçti ve soyunma odasına bu skorla gitti.

İkinci yarıda takım halinde yarı sahasına çekilen Atletico Madrid, hem Barcelona'nın sinirini bozdu hem de ikinci devre boyunca gol fırsatı tanımadı. 87. dakikada yakaladığı kontra atakta Mascherano'nun ceza sahasında topa elle müdahalesi sonucunda penaltı kazanan Atletico Madrid, Griezmann attığı penaltı golüyle farkı ikiye çıkardı.

ARDA TURAN 23 DAKİKA OYNADI

İlk maçta da ikinci yarıda oyuna giren milli oyuncumuz Arda Turan, rövanş maçına da yedek kulübesinde başladı. Luis Enrique, milli oyuncuyu 67. dakikada Ivan Rakitic'in yerine oyuna aldı.

Barcelona son 9 sezonda sadece 2 kez yarı finale ulaşamadı. İspanya'nın dünyaca ünlü ekibi Barcelona'yı çeyrek finalde turnuvanın dışına iten takım 2013-14 ve 2015-16 yıllarında Atletico Madrid oldu.

Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 19 maçın ilk yarılarında sadece 1 kez gol yedi. Duvarı geçen tek takım 30 Eylül 2015'te Benfica oldu. Son oynanan maçta Atletico Madrid'i en çok zorlaması beklenen Lionel Messi, kaleye isabetli şut bile atamazken, 500. golüne de ulaşamadı.

CİHAN
<< Önceki Haber Barcelona, kabusuna yine boyun eğdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER