Barış için yaşam zinciri oluşturdular


İzmir Barış Bloku üyeleri, Karşıyaka sahilinde el ele tutuşarak savaşa karşı yaşam zinciri kurdu.

Karşıyaka İskelesi'nde toplanan İzmir Barış Bloku üyeleri 'Barış'a el ver' demek için bir araya geldi. İzmir Barış Bloku tarafından okunan bildiride, şu ifadelere yer verildi: "Artık hergün yakılıp yıkılan evlere, mahallelere, kentlere uyanmak istemiyoruz. Ölüm haberlerini yakılan ağıtları, çatışma görüntü ve seslerini, hakları düşmanlaştıran medyayı yaşamak istemiyoruz. Ölümleri deği yaşamı ve yaşatmayı istiyoruz. Bir arada birlikte, eşitçe, kardeşçe barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Artık ses veriyoruz. Barış isteyenlerin sesinin savaş çığırtkanlarının sesini bastırmasını istiyoruz. Daha güçlü barış sesini çıkarmak için beyaz bayraklar beyaz tülbentler ve zeytin dalları ile Ege'den barışı haykırıyoruz."

'Savaşa karşı kardeşlik zinciri' pankartı açan grup üyeleri, 'Barış, barış, barış, barış hemen şimdi', 'Savaşa hayır, barış hemen şimdi' sloganları attı. Beyaz bayraklar ve beyaz tülbentler taşıyan grup üyeleri el ele tutuşarak sahil boyunca barış zinciri oluşturdu.

İzmir Barış Bloku adına açıklama yapan Sevim Korkmaz Dinç, Nusaybin'den Cizre'den selam getirdiğini söyledi. Seyahatlerinde sürekli engellemelerle karşılaştıklarını anlatan Dinç, "Televizyonlarda izlediğimiz, gazetelerde okuduğumuz, sanal alemlerde gördüğümüz olaylar yaşadıklarımızın binde biri bile değil. Küçük bir çocuğun elimizi tutarak 'korkmayın savaş bu' demesini asla unutmayacağım. Tüm inancımızla barış hemen gelsin diyorum." dedi.

Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Barış için yaşam zinciri oluşturdular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER