Barış Yarkadaş Berat Albayrak'ı sorumlu tuttu

Gazeteci Barış Yarkadaş, Türkiye'nin yeni tip Koronavirüs (Covid-19) aşısı temini için Covax'a girmemesinin sorumlusu olarak eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayarak'ı gösterdi.

SHABER3.COM

Barış Yarkadaş, KRT'de yayımlanan "Şimdiki Zaman" programında Türkiye'nin aşı temini için Covax'a girmemesinin sebebinin Berat Albayrak olduğunu iddia etti.

Türkiye'ye sadece Sinovac aşısının gelmesini eleştiren İsmail Saymaz, Biontech'in genel müdürü Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci'nin Der Spiegel dergisine kapak olduğunu söyledi. 

BERAT ALBAYRAK İDDİASI

Saymaz, "Biz niye bu aşıları alamıyoruz?" diye sordu. Yarkadaş, "Niye aşıyı alamıyoruz?" diye sorduktan sonra şunları söyledi: "Sağlık Bakanlığı'ndan bir bürokrat, 'Türkiye Covax'a niye girmedi? diyor. Haziran ve temmuz ayında Berat Albayrak, Hazine'den para aktarımı yapmayı kabul etmediği için maalesef giremedik. Çünkü üye olan ülkeler cüzi miktarda para yatırıyordu, Berat Albayrak para yatırtmadığı için giremedik' diyor."

Yarkadaş'ın bu mesajı okuması üzerine araya giren Uğur Dündar, "Bu çok önemli, çünkü o dönemde doları 6,86'da tutabilmek için Türkiye Merkez Bankası'nın 120 milyar doları harcandı."
<< Önceki Haber Barış Yarkadaş Berat Albayrak'ı sorumlu tuttu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER