Barlas: Suriye'de terör örgütlerine yardım ettik

Sabah gazetesinde yazan Mehmet Barlas, ABD'nin İran politikasıyla Suriye'nin Türkiye politikasını karşılaştırdığı yazısında, Suriye'de 'muhalif gruplar' diye terör örgütlerine destek verildiğini belirtti.

SHABER3.COM

Barlas, "BM adım adım yok olmaya gidiyor" başlıklı yazısında, İran'da devam eden protestolara değinerek, ABD'nin rejimle ilgili karar verme yetkisinin olmadığını söyledi

Türkiye'nin daha önce Suriye ve ülkenin devlet başkanı Beşar Esad konusunda yanlış bir politika izleyerek 'aynı hata'ya düştüğünü savunan Barlas, "Esad rejimini bizim bir iç sorunumuz gibi görerek hata yaptığımızı unutmayalım" dedi.

Barlas'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"İran halkının mutsuzluğunu yine bu halk değerlendirecektir. Eğer rejim sağlam değilse, halka rağmen ayakta kalamaz. Ancak buna asla ABD karar veremez. Bu vesileyle bizim aynı hatayı Suriye'de 'Muhalif gruplar' diye terör örgütlerine verdiğimiz destekle ve Esad rejimini bizim bir iç sorunumuz gibi görerek yaptığımızı unutmayalım. ABD hem BM ilkelerini ayaklar altına alırken, hem de bu kurumun faaliyetlerini boykot ederek iyice etkisiz hale getirirken, biz bu çizgiye asla girmeyelim."

SİLAH TAŞIYAN TIRLARI YAKALAYANLAR HAPSE ATILMIŞTI

Suriye'deki terör gruplarına yasadışı yolla silah gönderilmesini 2014 yılında bir ihbar üzerine durdurdukları TIR'larla deşifre eden asker ve savcılardan oluşan, aralarında milletvekili Enis Berberoğlu ve bazı gazetecilerin de bulunduğu 50'yi aşkın kişi tutuklu bulunuyor. Söz konusu TIR'ların içeriğindeki tonlarca silah ve mühimmatın deşifre edilmesiyle ilgili çok sayıda kişi hakkında da yakalama kararı var.
<< Önceki Haber Barlas: Suriye'de terör örgütlerine yardım ettik Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER