Baro Başkan Yardımcısı Özmen: Elçi'nin soruşturması sürüncemede bırakılmakta


Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen, 28 Kasım'da öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi soruşturmasının sürüncemede bırakıldığını söyledi. Özmen, "Bugün 48'inci gün olmasına rağmen soruşturma dosyasında henüz bir fail, şüpheli ya da gözaltına alınan biri bulunmamaktadır. Soruşturmanın etkin yürütülmediği kanaatindeyiz. Hatta son günlerde bize göre soruşturma sürüncemede bırakılmakta, ağır aksak yürütülmekte ve soruşturmanın işleyişi durdurulmak istenmektedir." dedi.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katillerinin bulunması için baro tarafından her hafta adliye önünde oturma eylemi yapılıyor. Yenişehir ilçesindeki Diyarbakır Adliyesi önünde oturma eylemi yapan baronun yönetim kurulu ve üyesi avukatlar, Tahir Elçi'nin faillerinin hala yakalanmadığını hatırlattı. Baronun Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen, burada yaptığı konuşmada, sürekli olarak burada etkinliklerde bulunmaya devam edeceklerini söyledi.

Özmen, "Bugün bir cuma günü ve 48'inci gün yine buradayız. Yine adalet istemek için buradayız." dedi. Tahir Elçi'nin katledilmesinin üzerinden 48 gün geçmesine rağmen ortada herhangi bir şüpheli dahi olmadığını belirten Özmen, "Bugün 48'inci gün olmasına rağmen soruşturma dosyasında henüz bir fail, şüpheli ya da gözaltına alınan biri bulunmamaktadır. Daha önce de belirttiğimiz gibi soruşturmanın etkin yürütülmediği kanaatindeyiz. Hatta son günlerde bize göre soruşturma sürüncemede bırakılmakta, ağır aksak yürütülmekte ve soruşturmanın işleyişi durdurulmak istenmektedir." şeklinde konuştu.

"ÇATIŞMA ORTAMI VE SİLAH KÜRT SORUNUNDA ÇÖZÜM ÜRETMEZ"

20 Temmuz'dan beri çok uzun süren ve uluslararası mevzuata, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunlara aykırı olan sokağa çıkma yasaklarının varlığından herkesin haberdar olduğunu anlatan Özmen, şunları dile getirdi: "Çok sayıda insan hakları ihlali yapılmaktadır. Bizler Kürt meselesinin ancak demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözülebileceğini savunuyoruz. Bunu sürekli olarak her fırsatta dile getiriyoruz. Çatışma ortamının, silahın, operasyonun şiddetin Kürt sorununda bir çözüm üretemeyeceği, çatışmanın hiç kimseye hiçbir şey kazandırmayacağı, hatta kaybettireceği toplumdaki halklar arasındaki kırılmayı artıracağı ve onarılmaz bir dereceye getirdiğini görüyoruz."

Konuşma ardından baro üyeleri 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Avukatlara, Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile dernek üyesi avukatlar da destek verdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Baro Başkan Yardımcısı Özmen: Elçi'nin soruşturması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER