Baro Başkanı'ndan İsrail tepkisi: Yaşananlar ancak hak ettiklerimizdir


Kayseri Barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç, Türkiye'nin İsrail ile ilişkilerin normale dönmesine yönelik hükümet nezdindeki açıklamaların ardından duruma tepki gösterdi. Baro Başkanı, "Biz siyonizmin ne olduğunu 40 yıldır anlatamadık millete. Anlasaydı millet; zaten bu tartışmalar olmaz ve İsrail bu cüretkarlığı gösteremezdi. Sultan Abdülhamid Han'ın kemikleri sızlamazdı kabrinde. Kimse kızmasın, bana göre yaşananlar ancak hak ettiklerimizdir." dedi.

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin yeniden normale dönmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve hükümet yetkililerinin açıklamaları tepkilere neden oluyor. Kayseri Barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç, bu açıklamalar ve yaşanan gelişmelerin ardından İsrail ile ilişkilerin normale dönme girişimlerine sosyal paylaşım sitesindeki kişisel hesabından sert tepki gösterdi.

BU MİLLETİN YÜZDE KAÇININ MAVİ MARMARA VEYA ŞEHİT FURKAN DOĞAN DENİLİNCE RUHLARI HÜZÜNLE TİTRİYOR?

Konaç'ın 'İsrail mi dediniz?' başlığı ile kaleme aldığı yazısındaki paylaşımı şöyle: "Bizim için çok önemli bir konu. Yıllar yılı Siyonizm ve Yahudilerle ilgili kaygıları olan tüm Müslümanlar için. Hassas olunan bir durum ve içinde İsrail geçen her cümle bizi derinden yaralar. Sorun şu ki; bu ülkede milletin yüzde kaçı İsrail'le yapılması muhtemel bir anlaşmayı bizlerin hissiyatı ile önemsiyor? Filistin ve Gazze için dualar ediyor. Hiç merak ettiniz mi? Bu milletin yüzde kaçının Mavi Marmara veya Şehit Furkan Doğan denilince ruhları hüzünle titriyor? Türkiye'nin tavrını ve duruşunu önemsiyor? Hiç düşündünüz mü? Toplumun ne kadarı 'One Minute' çıkışı ile yaşananlardan dolayı gelinen noktayı, bir gurur veya onurlu duruş vesilesi olarak görüyor? Veya ödenen bedellere razı değil! Tahmininiz var mı? Mesala, Rus tehlikesi bizi ABD bir yana, İsrail'in kucağına itiyorsa bu kaç kişiyi rahatsız ediyor olabilir bu ülkede? Kıbrıs'ı verip kurtulalım. AB ye girelim diyenlerin olduğu bu ülkede şu İsrail ile kavganın ne alemi var diyerek, barışıp gerginliği bitirmek isteyenlerde yok mudur sizce? İsrail denilince yüzlerce sebeple tüyleri diken diken olan bizler toplumun tamamında bu ruhun var olduğunu zannediyoruz! Acı ki elbette değil ve bu yüzden de hep hayal kırıklığı yaşıyoruz!"

MİLLETİN TOPYEKÜN AYNI İSTİKAMETTE HAREKET ETMESİ İÇİN SİYASİ BİR ŞUURA İHTİYAÇ VAR

Türk milletinin duyarsızlığına da tepki gösteren Fevzi Konaç, "Kanaatim o ki; milletin top yekün aynı istikamette hareket edebilmesi için siyasi bir şuura ve tarihsel bir bilince ihtiyacı var." dedi.

Konaç, paylaşımın sonunda şu ifadelere yer verdi: "Bu olmadan insanımızdan aynı refleksi beklemek hayal olur. Biz Siyonizmin ne olduğunu 40 yıldır anlatamadık millete. Anlasaydı millet; zaten bu tartışmalar olmaz ve İsrail bu cüretkarlığı gösteremezdi. Sultan Abdülhamid Han'ın kemikleri sızlamazdı kabrinde. Hamasetle iktidara abananlar, milletin bu konuda nasıl bir ruh hali içinde olduğunu biliyorlar mı? Bir avuç insanımız hariç zannımca hayır! Eğer aksi olsaydı şimdi yer gök inliyor olurdu! Yani hülasa; kolanın asitli cazibesine karşı bile aciz kalanlar, sembolik bile olsa hayatlarından söküp atamayanlar. Kavga mı dediniz? İsrail mi dediniz? O da ne? Kimse kızmasın, bana göre yaşananlar ancak hak ettiklerimizdir."
CİHAN
<< Önceki Haber Baro Başkanı'ndan İsrail tepkisi: Yaşananlar ancak hak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER