Baro başkanları Tahir Elçi için oturma eylemi yaptı


Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinin üzerinden 62 gün geçmesine rağmen katillerinin bulunmadığını belirten baro başkanları, Diyarbakır Adliyesi önünde oturma eylemi yaptı.

Bölge Baroları Dönem Sözcüsü ve Van Baro Başkanı Murat Timur, "Bugün Tahir Elçi'nin öldürülmesinin üzerinden 62 gün geçti. Soruşturma dosyasında bir adım ileri gittiğini söyleyemeyiz. Bu tip suikastlarda soruşturmanın usulen yapıldığını, bu soruşturmadan hiçbir şey çıkmayacağını doğrusu hepimiz biliyoruz." dedi.

Aralarında Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen, Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz, Tekirdağ Baro Başkanı Huriye Altay Erol, Van Baro Başkanı Murat Timur'un da bulunduğu baro başkanı ve avukatlar, Diyarbakır Barosunun Tahir Elçi'nin katillerinin bulunması için her cuma günü adliye önünde düzenlediği eyleme katıldı. Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen, "Baro başkanımızın katilleri ve arkasındaki karanlık eller bulununcaya dek burada eylem ve etkinliklerimize devam edeceğiz. Bugün 62'nci gün, ne yazık ki henüz Tahir Elçi'yi öldüren karanlık eller bulunmuş değil." ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Baro Başkanı Huriye Altay Erol ise Elçi'yi geç tanıdığını ama tez kaybettiklerini belirtti. Erol, Elçi'nin ömrünün sonuna kadar gerçek anlamda özgürlüğün ve barışın savunuculuğunu yaptığını kaydetti. Bölge Baroları Dönem Sözcüsü ve Van Baro Başkanı Murat Timur ise temmuz ayından beri olağanüstü dönemden geçtiklerini belirterek, "Bu olağanüstü dönemde temel hak ve özgürlükler ciddi bir şekilde ihlal edildi. Bu dönem içinde özellikle çocuk ve kadınlar ciddi ihlallerle karşı karşıya kaldılar. Bizler Türkiye'nin farklı baroları olarak bugün buradayız." ifadelerini kullandı.

Tahir Elçi'nin, Dört Ayaklı Minare'nin altında Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel değerlerine işaret eden açıklamalar yaptığı sırada yaşamını yitirdiğini dile getiren Timur, "Suikasta kurban gitti. Tahir Elçi'nin temel hak ve özgürlüklerdeki duruşu bütün barolarda ciddi bir umut oluşturmuştu. Bugün 62 gün geçti öldürülmesinin üzerinden. Soruşturma dosyasında bir adım ileri gittiğini söyleyemeyiz. Bu tip suikastlarda soruşturmanın usulen yapıldığını, bu soruşturmadan hiçbir şey çıkmayacağını doğrusu hepimiz biliyoruz. Bizler Türkiye'nin baro başkanları olarak soruşturma dosyasını sonuna kadar takip edeceğiz. Tahir abinin hepimize oluşturduğu vicdani etkiyi bir tarafa bırakamayız." diye konuştu.


CİHAN
<< Önceki Haber Baro başkanları Tahir Elçi için oturma eylemi yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER