Bartholomeos, Gökçeada'da ayin yönetti

Bartholomeos, Gökçeada'da ayin yönetti

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde Peder Nikolas Sergaki'nin Bodrum Episkoposluğa terfi ettirilmesinin ayin törenini yönetti.

Gökçeada ilçe merkezinde Gökçeada Metropolitlik Panayia Kilisesi'nde Peder Nikolas Sergaki'nin (58) Bodrum Episkoposluğu'na terfi ettirilmesi için ayin düzenlendi. Ayin törenine Bartholomeos, Gökçeada Metropoliti Yorgo Draguni Kyrillos, Bodrum Episkoposluğu'na terfi ettirilen Peder Nikolas Sergaki ile çok sayıda despot ve papaz katıldı. Bodrum Episkoposluğa'na terfi eden Peder Nikolas, çok mutlu olduğunu dile getirdi. Peder Nikolas, "Bodrum Episkoposluğuna seçildim. Bugün tören olacak benim için, yükseldiğim için çok sevindim." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin en batısı Gökçeada'daki Metropolitlik Panayia Kilisesi'nde düzenlenen ayini Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti. Gökçeada'da görev yapan Peder Nikolas Sergaki'ye terfi ettirilmesi dolayısıyla haç takıldı. Ayinde, İncil'den çeşitli bölümler okundu, dualar edildi, ilahiler söylendi. Ayine katılanlar kilise girişine hazırlanan masa üzerine mum yaktı. Yaklaşık 3 saat süren ayin esnasında despot ve papaz ile adada yaşayan Rum vatandaşlar hazır bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Bartholomeos, Gökçeada'da ayin yönetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER