Başakşehir Avrupa'ya erken veda etti

Avrupa arenasına çıkan Medipol Başakşehir, 2-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında AZ Alkmaar'a mağlup oldu.

Başakşehir Avrupa'ya erken veda etti


Tarihinde ilk kez Avrupa arenasına çıkan Medipol Başakşehir, 2-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında AZ Alkmaar'a 2-1 mağlup olarak UEFA Avrupa Ligi'ne havlu attı. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmada Hollanda temsilcisine turu getiren golleri 21. dakikada Markus Henriksen ve 76. dakikada Joris Van Overeem kaydetti. Medipol Başakşehir'in tek golü ise 45. dakikada Doka'dan geldi.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ DAKİKALARI

21. dakikada konuk ekip öne geçti. Bu dakikada kullanılan köşe atışında cezaalanı içinde oluşan karambolde en son topla buluşna Henriksen'in vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1.

39. dakikada ev sahibi ekip etkili geldi. Bu dakikada sol kanattan Mossoro'nun ortasında Sokol Çikalleshi vurdu. Savunmadan seken top üst direğ çarparak kornere çıktı.

45. dakikada Medipol Başakşehir beraberliği buldu. Budakikada cezaalanı önünde topla buluşan Doka'nın sert şutunda meşin yuvarlak kalecinin yanından ağlarla buluştu. 1-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maçın ilk yarısı 1-1 tamamlandı.

52. dakikada Sokol Çikalleshi'nin cezasahası dışından sert şutunu kaleci iki hamlede kontrol etti.

55. dakikada Edin Visca'nın savunmanın arkasına attığı topa hareketlenen Mossoro'un aşırtma vuruşu kalecinin ellerinde kaldı.

65. dakikada Başakşehir etkili geldi. Edin Visca, sağ çaprazdan rakibini geçtikten sonra ortasını yaptı. Sokol Çikalleshi'nin vuruşu savunmadan sekerek tehlikeli bölgenin dışına gitti.

75. dakikada konuk ekip tekrar öne geçti. Bu dakikada Dabney Souza'nın pasında topla buluşan Joris van Overeem, kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda düzgün bir vuruşla Ufuk'u mağlup etti. 1-2.

90+2. dakikada Edin Visca'nın cezaalanı dışından sert şutu yan direkten oyun alanı dışına gitti.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca AZ Alkmaar deplasmanda Medipol Başakşehir'i 2-1 mağlup etti.
<< Önceki Haber Başakşehir Avrupa'ya erken veda etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER