Başarılı 72 sporcu ödüllendirildi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Ocak 6 2016
Kayseri'de ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarı elde eden 72 sporcu ile 34 antrenör valilik tarafından ödüllendirildi.
Kayseri'de ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarı elde eden 72 sporcu ile 34 antrenör valilik tarafından ödüllendirildi.

Toplam 19 dalda başarı kaydeden sporcu ve antrenörlerinin ödüllendirildiği törene, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ün yanı sıra Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ile dereceye giren sporcular ve antrenörleri katıldı.

Valilik Konferans Salonu'nda gerçekleşen törende konuşan Vali Düzgün, "Marifet iltifata tabidir." dedi. Düzgün, ulusal ve uluslararası müsabakalarda ülkenin ve şehrin gururu olan sporcuları ve antrenörleri ödüllendirmek istediklerini söyledi. Gençlerin herkesi gururlandıran başarılarının paylaşılmasının önemine değinen Vali Düzgün, "Başarı gösteren gençlerimizi ne kadar çok ödüllendirirsek, kamuoyu nezdinde onları ne kadar çok ön plana çıkarırsak onların topluma, gençlere örnek olma derecesi de o ölçüde artacaktır." ifadelerini kullandı.

Vali Düzgün, Kasım 2013'de yüzme, kayak ve atletizm branşlarında Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi'ni Kayseri'de açtıklarını hatırlatarak, bu merkezlerde çalışmalarına devam eden gençlerin elde ettikleri başarıların giderek artması bu tür merkezlerin açılmasının ne kadar isabetli ve gençlerin yetiştirilmesi bakımından ne kadar önemli olduğunun göstergesi olduğunu vurguladı.

KAYSERİ'DE 80 BİN LİSANSLI SPORCU VAR

Kayseri'de farklı spor dallarında 80 bin lisanslı sporcu bulunduğunu belirten Vali Düzgün, şu bilgileri verdi: "Kayseri genelinde farklı spor dallarında 80 bin lisanslı sporcumuz var. Bunların 15 bini faal olarak spor etkinliklerine, yarışmalara katılıyor ya da spor kulüplerinde faaliyetlerini devam ettiriyor. Bu da Kayseri'nin nüfusu göz önüne alındığında gerçekten memnuniyet verici bir rakam. İlimizde başta futbol, basketbol ve voleybol olmak üzere 26 kulübümüz profesyonel liglerde mücadele ediyor. Bunların içerisinde engelli sporcularımız ve takımlarımız da var."

Vali Düzgün, sporun kişinin ruhsal ve fiziki gelişimi adına önemli old

Bu haberler de ilginizi çekebilir