Başarılı sporcular ödüllendirildi

Başarılı sporcular ödüllendirildi

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Güney Kore'de düzenlenen 'Askeri Olimpiyat Oyunları'nda ve Fransa'daki 'Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda başarılı olan milli sporcuları ödüllendirdi.

Vali Çakacak, ekim ayında Güney Kore'de düzenlenen 'Askeri Olimpiyat Oyunları'nda şampiyon olan Yusuf Dikeç ile temmuz ayında Fransa'da düzenlenen 'Yıldızlar Tekvando Avrupa Şampiyonası'nda 59 kiloda Avrupa Şampiyonu olan ve ağustos ayında Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından yine Güney Kore'de düzenlenen 'Dünya Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda dünya ikinciliğini elde eden Huri Korkut'u makamında kabul etti.

Dünya ve Avrupa şampiyonu olmanın gururunu yaşayan sporcuları ve antrenörlerini tebrik eden Vali Çakacak, sporcuların elde ettiği başarıların son derece önemli olduğunu ifade etti. Çakacak, "2013 yılında Mersin'de gerçekleştirilen XVII. Akdeniz Oyunları ile kentimiz birçok modern spor tesisine kavuştu. Uluslararası alanda elde edilen bu başarılar aynı zamanda bu tesislerin Mersin'e, ülkemize ve Türk sporuna ne kadar önemli hizmetler sunduğunun da göstergesidir. İnşallah bu tesislerle çok daha fazla başarılı milli sporcu görmek istiyoruz." diye konuştu.

Bir araya gelmelerine vesile olan milli sporcuların hem Mersin'i hem de ülkeyi uluslararası arenada temsil ettiğini anlatan Çakacak, "Milli formayla müsabakalara çıktılar ve elde ettikleri başarılarla şanlı bayrağımızı göndere taşıyarak İstiklal Marşımızı söylettiler. Bu sporcularımızı sizlerin de önünde ödüllendireceğiz ki gelecek kuşaklara ve diğer sporculara örnek teşkil etsin." şeklinde konuştu.

Şampiyon sporcular, ödüllerini Vali Özdemir Çakacak'ın elinden aldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Başarılı sporcular ödüllendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER