Başbakan: Bu aziz ülkeyi kimse kendi gündemine esir edemeyecek


Başbakan Ahmet Davutoğlu, kim gelirse gelsin, hangi güçler hedef alırsa alsın, kimsenin bu ülkeyi kendi gündemine esir edemeyeceğini söyledi.

Manisa'da yeni yapılan Muradiye Spor Kompleksi'ndeki toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Davutoğlu, "Bugün hem içeride, hem dışarıda sıkıntılar yaşarken Türkiye'nin nasıl hedeflerinden hiç sapmadan büyümeye devam ettiği ortada. Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden, güçlenmesinden rahatsız olanlar işte bu yüzden ülkemizdeki güven ve istikrar ortamını hedef alıyorlar. Normalde ideolojileri bakımından birbirleriyle çatışma halinde olan terör örgütleri bugün Türkiye'yi ortak hedef seçmiş durumunda. 7 Haziran'dan sonra bir yerden düğmeye basıldı ve geçici hükümet kurma süreci fırsat bilinerek Türkiye yeniden kargaşaya sürüklenmek istendi. Onlara karşı dimdik durarak bu ülke sahipsiz değil dedik, sahipsiz değil diyoruz. Diğer partilerin ülkeye yönetme sorumluluğundan adeta kaçtığı bir dönemde biz milletimize döndük ve dedik ki, 'Biz her şartta göreve hazırız, her zorluğa karşı dimdik ayaktayız' ve milletimiz bu çağrımıza öyle güzel bir cevap verdi ki, 1 Kasım muhteşem bir demokrasi destanı yazdık." dedi.

Bu dönemde kanlı terör saldırılarının arttığını belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yine kararlı bir şekilde sorumluluğumuzu yerine getirdik ve 'terörün Türkiye'yi esir almasına izin vermeyiz' dedik. İşte buradan sesleniyorum, kim gelirse gelsin, hangi güçler hedef alırsa alsın, kimse bu aziz ülkeyi kendi gündemine esir edemeyecek. 1 Kasım'da milletimiz AK Parti'nin üzerine düşeni yaptığını gördü. Milletimiz görevden kaçanlara, fedakarca elini taşın altına koyanları, görevden kaçanlarla çok iyi ayırt etti ve emaneti bir kere daha bize AK Parti kadrolarına verdi. Bugün çok yönlü bir terör dalgasına karşı kararlıkla mücadele ediyoruz. Terör çok can aldı. Hepimiz acılar çektik. Kan dökerek, sivillere saldırarak, kitleleri hedef alarak Türkiye'ye zarar vermeye çalışıyorlar. Biz 'Türkiye'ye asla diz çöktüremeyeceksiniz' diyerek kararlılıkla mücadele ediyoruz. 23 Temmuz günü bütün bu çetelere karşı bölücü terör örgütüne, DEAŞ'a, DHKPC'ye karşı mücadele talimatı verdiğimizde açık bir hedef gösterdik. Bu aziz ülkenin her ferdi her ilçesi, her köyü, her mezrası, her dağı, her ırmağı, her vadisi teröristlerden temizleninceye kadar bir an bile durmayacağız. Bu milletimize taahhüdümüzdür. Bizim sabrımızı ve kararlığımızı test etmeye çalıştılar. İşte görüyorlar ve görecekler ki, biz bu ülkenin her bir taşını son nefesimize kadar korumaya kararlıyız."

Bu memleketin çimentosu olduklarını dile getiren Davutoğlu, "Biz bu memleketin temeliyiz. Temel direkleriyiz. Her köşede varız ve kardeşlik türkülerini biz seslendireceğiz. Peki ülkemiz böylesi önemli bir eşikten geçerken bazı aymazlar ne yapıyor. Siyasetten medyaya birçok alanda aynı duyarlılığı göstermesi gereken bazı kesimlerden maalesef biz bu desteği göremiyoruz. Aksine terörün işine yarayacak, terörün kanlı yüzünü örtbas edecek, hükümetimizin mücadelesini zora sokacak bir tutum gösteriliyor. Çevremizde bir ateş çemberi var. Kaos var, istikrarsızlık var. İşgal var, iç savaş var. Terörle mücadele halindeyiz, çok yönlü operasyonlar yürütüyoruz. Maalesef muhalefet bu konularda dayanışma göstermesi gereken muhalefet bu gerçeği görmek istemiyor. Türkiye zorlu bir süreçte içeride ve dışarıda dört yoldan mücadele verirken, muhalefet partileri maalesef bu mücadeleye destek değil köstek oluyorlar. Terör örgütü tarafından maksatlı bir şekilde üretilen bir takım gerçek dışı iddialar maalesef ana muhalefet partisi tarafından ucuz siyasete malzeme ediliyor. Ana muhalefet partisinin görevi teröristi kirli propagandasına çanak tutmak mı, bu milletin terörle mücadelesine destek vermek mi? Bu soruyu altına çizerek soruyorum ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun cevap vermesini istiyorum. Soruyorum tekrar tekrar. Siyasetiniz, söylemleriniz teröristlere mi hizmet ediyor, ülkemizin, milletimizin bu badireden çıkmasına mı? Teröristlerin safında mısınız? Milletimizin yanında mısınız? İşte biz milletimizle beraberiz. Hem hizmetlerimizle yola devam ediyoruz, hem de milletimizle beraberiz." şeklinde konuştu.

Sürecek... CİHAN
<< Önceki Haber Başbakan: Bu aziz ülkeyi kimse kendi gündemine esir edemeyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER