Başbakan Davutoğlu'dan Demirtaş'a: Terörle selfie çektirmekten vazgeç


Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a "Terör örgütü ile selfie çekmekten vazgeç de meşru siyasete gel." dedi.

Seçim çalışmalarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Manisa Cumhuriyet Meydanı'nında düzenlediği mitingde halka hitap etti. Davutoğlu, saat 16.00'da başlayacağı duyurulan mitingde konuşmasına 1 saat 35 dakika geç başladı.

Başbakan, AK Parti'de mevki ve makam hırsı olmadığını, sadece hizmet hırsı olduğunu savundu. Türkiye'yi güzel yarınlara taşıma hırslarının olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Osmanlı devletine ruh veren Manisa, siyasete şifa vermeye hazır mısınız. Geçici bir fetret dönemi yaşadık ama ülkeyi hükümetsiz bırakmadık. Fetrete de Manisa'dan son vereceğiz inşallah. Fetret dediysek bunu hissettirmedik. Hiç bir taviz göstermedik. Şifa diyarına geldik fetret dönemini bitiren Manisa'ya geldik. Bu şifa yolunda hep beraber yürüyeceğiz." diye konuştu.

7 Haziran'da milletin tek başına iktidar şansı vermediğini anlatan Davutoğlu şöyle konuştu. "Biz milletimizin bu kararını yorumlayarak yola çıktık. Üstümüze düşen her şeyi yaptık. Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak adına yaptık. AK Parti bu anlamda bir birlik siyaseti ve uzlaşma siyaseti takip etti. Bütün gayretlerimize rağmen diğer partiler uzlaşma arayışlarına cevap vermedi. Bizimkisi birlik dili. CHP blok siyasetine soyundu. HDP ve MHP'yi aynı kefeye koydum. Kutuplaşma siyaseti takip etti. MHP'li kardeşlerim bu siyaseti kabul etmedi ama sayın Bahçeli her şeye hayır dedi. Biz ilk görüşmemizde tabanlarımız yakın dedik. Gelin sizinle koalisyon görüşmeleri yapalım. Bahçeli önce 'hayır' dedi. 'Beraber hükümet kuralım' dedik, yine 'hayır' dedi. Biz 'azınlık hükümeti kuralım' dedik yine 'hayır' dedi. Hayırdan başka bir şey bilmiyor. Bu ülkenin kaderi ile kendi kaderini aynı gören MHP'li kardeşlerimizin çoğu Bahçeli'yi desteklemedi."

"DEMİRTAŞ, TERÖRİSTLERLE SELFİE ÇEKMEKTEN VAZGEÇ"

Terörle mücadele yaparken Devlet Bahçeli'ye 'gel eli taşın altına koy dediklerini' ancak Bahçeli'nin elini taşın altına koymadığını ileri süren Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "HDP ise terör siyaseti takip etti. 8 Haziran'dan itibaren silahlanmaya, ayaklanmaya başladı. Bu siyasete de biz hak ettiği cevabı verdik. Bu puslu havadan istifade etmek isteyen çakallara haklarını bildirdik. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, teröristlerle selfie çekmeyi bıraksın. Bizim ordumuzun adı peygamber ocağıdır. Bu mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürebileceğiz. 6 canı kalkan yapın, sonra sorumluluğu askerin polisin üstüne atın diyor. Biz de diyoruz ki HDP'ye meşru siyasete gel. CHP blok siyaseti, MHP değil Bahçeli hayır siyaseti, HDP ise terör siyaseti yaptı. Biz ise birlik siyaseti yaptık. Cumhurbaşkanımız anayasa zorunluluğu olarak beni görevlendirdi. 'CHP ile MHP biz bu hükümete girmeyiz' dedi. Pensilvanya söylese yaparlardı belki. 13 yıldır AK Parti iktidarından rahatsızlar, 'gelin iki ay bari işin ucundan tutun' dedik. 4 yıl milletin yükünü taşımaya yürekleri olur mu? Olmaz ise 1 Kasım'da göstereceksiniz. Hem iktidar olmak istiyorlar, 'gel hükümet kuralım' dediğimizde 'hayır' diyorlar. Her gün Suriye'den gelen misillemelerle karşı karşıyayız. Kim bu sorumlulukları üstlendi? Biz tereddüt ettik mi? Peki onlar 3 ay dahi gelip bu işin ucundan tuttular mı? Sayın Bahçeli terörle mücadele ederken şu an nerede? Tuğrul Türkeş gibi diğer bakanlar da hükümete gelse bu taşın altına elimizi koyardık. Şu 4 ay dahi göstermiştir ki milletimizin sesine kulak veren parti AK Parti'dir. Bütün sorunların karşısında duracak parti AK Parti'dir. 4 ay değil, 4 yıl değil, 4 asır sürse bile milletin yanında olacak parti AK Parti'dir." CİHAN
<< Önceki Haber Başbakan Davutoğlu'dan Demirtaş'a: Terörle selfie çektirmekten... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER