Başbakan Davutoğlu: Geliniz, küçük siyasi hesapları bir kenara koyalım

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Eylül 7 2015
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırına karşı muhalefete seslenerek, "Geliniz, küçük siyasi hesapları bir kenara koyalım. Dünya büyük bir ekonomik kriz içerisinde. Çevremizde jeopolitik fay hatları kırılırken ve birçok ülke iç bütünlüğünü kaybetmişken Türkiye'nin demokrasisine, milli birliğine sahip çıkalım." dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırına karşı muhalefete seslenerek, "Geliniz, küçük siyasi hesapları bir kenara koyalım. Dünya büyük bir ekonomik kriz içerisinde. Çevremizde jeopolitik fay hatları kırılırken ve birçok ülke iç bütünlüğünü kaybetmişken Türkiye'nin demokrasisine, milli birliğine sahip çıkalım." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde Dağlıca saldırısıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Muhalefet partilerine seslenen Başbakan Davutoğlu, "Geliniz, küçük siyasi hesapları bir kenara koyalım. Dünya, büyük bir ekonomik kriz içerisinde. Çevremizde jeopolitik fay hatları kırılırken ve birçok ülke iç bütünlüğünü kaybetmişken Türkiye'nin demokrasisine, milli birliğine sahip çıkalım. Ülkemizin her kesimiyle birlikte ortak idealler etrafında buluşalım. Ortak değerlerini kaybetmiş toplumların ayakta durması çok güçtür." ifadelerini kullandı.

AYNI MASADA OLABİLSEYDİK BUGÜN TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI EN GÜÇLÜ MESAJI VERMİŞ OLURDUK

"İşte bu günler sınama günleridir." diyen Davutoğlu, şöyle konuştu: "Hangi açıklamada bölücü terör örgütüne kınama yapılıyor, hangi açıklamalarda bu kınamalardan kaçınıyor, herkes görüyor. Biraz sonra Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşeceğim. Bu görüşmeleri her zaman yapmak gerektiği kanaatindeyim. Erken seçim hükümeti kararı alınmak zorunda kalındığında, bütün siyasi partilere çağrıda bulunmuştuk. 'Gelin hepiniz birlikte bu kritik dönemde elinizi taşın altına koyunuz' demiştik. Bu zor dönemde hepimiz bir erken seçim hükümetinde aynı masada olabilseydik bugün terör örgütlerine karşı en güçlü mesajı vermiş olurduk. 1 Kasım'a giderken küçük hesaplarla atılan yanlış adımlar, bir seçim kampanyası haline getirilen terörle mücadele konusunda iş birliği yapmama davranışı maalesef bugün terörle mücadelede bizim en zayıf noktamızı oluşturmaktadır. Bütün partileri teröre karşı omuz omuza vermeye ve aynı dili kullanmaya davet ediyorum."

1 KASIM'DA DA SEÇİM NORMAL HUKUKİ ŞARTLAR İÇİNDE YAPILACAK

AK Parti'nin '1 Kası

Bu haberler de ilginizi çekebilir